Megszokott dolog kérvényt kérni a már leérettségizett diákoktól más iskolákban?
Ez az egész elég bonyolult, úgy hogy most egy hosszú szöveget fogok írni!
Tehát, tavaly leérettségiztem középszinten német nyelvből, szerencsére remek eredménnyel. Ezenkívül haladó németes csoportba és kezdő angol csoportba jártam, és e szerint volt az órarendi beosztása az óráknak is. Azonban ebben az évben sikeresen mindent szétb*sztak (nem tudom szebben írni jelenleg): kijelentették, hogy nincs elég német tanár, ezért mindenki az ANGOL csoport szerint fog járni német órákra és így nem kell annyit szenvedni az órarenddel. Ezért most egy olyan német csoportba járok, ahol A2 és B1 között lavírozznak, ráadásul a német tanár nem tud rendet tartani, ezért elég gyakran ordibálnak, beszélgetnek kötetlenül a csoporttársaim, ami enyhén szólva is frusztráló. A másik csoportba -ami elvileg így a valódi haladó német csoport- B2 és C1-es szinten megy minden, mégis ott is ülnek olyan emberek , akik semmit se akarnak kezdeni a némettel, én pedig a másik csoportban tespedek, pedig szerettem volna egy felső fokú német nyelvvizsgát csinálni a nyáron, mert az osztrák egyetemek iránt is érdeklődöm, de a szüleimnek nincs annyi pénze, hogy engem külön tanárhoz járassanak. A sulim tehát nem biztosítja a legalapvetőbb jogomat, a tanuláshoz való jogomat. De talán itt nem is ez a legnagyobb próbléma, ugyanis mikor ez kiderült, akkor én és mások is, aki hasonló cipőben járnak, mint, kijelentettük, hogy a német érettségink alapján mi nem járunk német órára. Erre előálltak, avval, hogy mi ezt nem tehetjük meg, és a szüleinknek (habár már mindenki réges-rég nagykorú) írniuk kell kérvényt, arról, hogy megengedik nekünk, hogy ne járjunk be órára, különben minden óráért beírnak nekünk igazolatlant. Ezenkívül elvárják, hogy írjuk be a kérvénybe, hogy mit csinálunk órák helyett és számszerűen melyik órákról fogunk hiányozni, mert ez alapján igazolják le nekünk, persze csak abban az esettben, ha az igazgató hajlandó ezt elfogadni. Számomra ez az egész felháborító: azok után, hogy nem biztosítanak számunkra semmilyen német órát, amin normálisan lehetne haladni, még ezzel is húzzák az agyamat. Anyám is iskolában dolgozik és náluk nem csinálnak semmi ehhez hasonlót, a legmeglepőbb hogy nálunk is csak ebben az évben szálltak ránk evvel. Bárkinek elmondom, az egyetért velem, hogy ilyen egyszerűen nincs. Máshol is csinálják ezt? Törvényes ez? Mi a véleményetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!