Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van eséjem egy jó egyetemre?

Van eséjem egy jó egyetemre?

Figyelt kérdés

Jövõre mennék egyetemre! Gimibe végig 4.5 és 5 volt az átlagom.... viszont álltalánosba kétszer bugtam .ha most 5-ös lessz az éretségim akkor, van eséjem, hogy egy jó fõsulira/egyetemre fõlvegyenek vagy elszúrtam mindent (kérdõjel)

VÁLASZOKAT KÖSZI :)

2012. okt. 8. 23:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, az egyetemi felvételinél nem számít az általános iskolai bizonyítvány. Viszont a helyesírásod, az botrány.("álltalános", "éretségi", "lessz", "eséj"...)
2012. okt. 8. 23:47
 2/12 A kérdező kommentje:

Bocsi... csak teló és 70X írtam újra

(Sikerült megnyugtatnod ment a pacsi)

2012. okt. 8. 23:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A fősülis felvételinél a 11. év és 12. év végi tanulmányi eredménye számít. Továbbá az érettségi eredmények is. Vannak plusz pontok, pl egy emeltszintű érettségi, egy középfokú nyelvizsga után is jár. Az a lényeg nézd meg milyen szakra szeretnél menni és annál melyek azok a tárgyak amik számítanak. :-)

2012. okt. 9. 05:03
 4/12 anonim ***** válasza:
83%
Ezt biztos viccnek szántad. :)) De ha nem, remélem nincs esélyed ilyen helyesírással.
2012. okt. 9. 06:24
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Hova jársz gimibe, ahol ilyen írással 4-5-öt adnak?
2012. okt. 9. 06:25
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért a telón is vannak ugyanolyak betűk, mint a laptopokon. Ezzel a helyesírással nincs esélyed jó egyetemre, remélem rosszra sem! (eséjem? álltalános? bugtam? lessz?...stb...)
2012. okt. 9. 07:04
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Van eséjed, de ki fogsz bugni:D Miért? A jó egyetemeken van elvárás is, nem csak pacsira osztogatják a diplomát. Tanulj meg írni!
2012. okt. 9. 07:50
 8/12 anonim ***** válasza:
75%

Azért vegyétek észre, hogy ha pl. műszaki szakterületre megy, egy-egy ZH-n nem azt fogják osztályozni, hogy milyen a helyesírása, aztán beadandó dolgozatnál, majd a szakdolgozatnál meg talán lesz annyi esze, hogy használ helyesírás ellenőrzőt. Bár utóbbiban kételkedek, miután feltett telefonról egy ilyen semmilyen kérdést, aminek utána is járhatna. Az meg másik kérdés, hogy bárhol is tanul, később munkahelyen követelmény lesz, hogy meg tudjon írni hibátlanul egy levelet.

Egyébként addig oké, hogy álltalános meg bugtam, éretségim, mert ezek előfordulhatnak azért, mert telefon, de azt hogy eséj, nem lehet a telefonra fogni.

2012. okt. 9. 08:03
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem csak a helyesírásából következtetek arra, hogy kibukna. Gondolj bele, azt hiszi, hogy ő most egy jó tanuló, közben valószínű, hogy nem. Milyen gimnázium lehet az, ahol ilyen helyesírást 4-essel vagy 5-össel jutalmaznak? Nálunk örülhetett volna ha megkapja a kettest. Valamint fel sem vettek volna olyat, aki általánosban megbukott, ráadásul nem is egyszer, hanem kétszer. Szó szerint éjt nappallá téve kéne tanulnia bármilyen erős fősulin, hogy ne morzsolódjon le már az első félévben. Tanulás szempontjából irdatlan nagy hátránnyal fog indulni, de én csak sok sikert kívánok neki. Nem csak a főiskolához, hanem a magyar nyelv elsajátításához is, ami nem sikerült neki az elmúlt 18 évben.
2012. okt. 9. 09:42
 10/12 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Azt vegyétek észre, hogy ez egy kamu kérdés, a kérdező végzett a házifeladatokkal, és nagyon ráért. Olyan nincs, hogy valaki az általánost végigbukdácsolja, majd gimnáziumban szinte kitűnő ilyen helyesírással. Nem kell rá ugrani.
2012. okt. 9. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!