Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet munka mellett...

Hogyan lehet munka mellett egyetemre járni?

Figyelt kérdés
Csak 3 hete csinálom és úgy érzem magam, mint egy élő halott. Hetente csak egyszer megyek egyenlőre, de később kétszer kell majd. Sajnos 1 óra az út. Tudtok nekem tanácsokat adni? Ezen túllépek majd, csak most ehéz? Vagy hagyjam az egészet a fenébe? Aki hasonló helyzetben van, vagy volt már ossza meg velem tapasztalatait. Hátha ad némi erőt.

2012. szept. 28. 18:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%

Leginkább úgy, h büfészakra jársz.

Nekem volt, h 20 40 kor ért véget az utolsó órám:)

Na emellett járjon el valaki dolgozni...

2012. szept. 28. 18:52
 2/14 anonim ***** válasza:
82%
1. jó neked, hogy csak néha van ilyen neked. Nekem szinte minden nap akkor van vége a napnak, ami reggel 8tól kezdődik és sokszor volt már 22:00-ig is órám
2012. szept. 28. 19:01
 3/14 anonim ***** válasza:
93%

Nem mondanám, h csak néha, héten 2*, de nem minden félévben.

Nem baj majd jönnek a nagy megmondó emberek mindjárt és előadják, h nekik meg se kottyant az a 14 óra, ők még ilyenkor mentek éjszakára a Mekibe krumplit sütni meg bla bla bla mégis full 5 voltak meg 3 nyelvvizsgát tettek meg bla bla bla...

2012. szept. 28. 19:04
 4/14 A kérdező kommentje:
Én 6-kor kelek, fél 8-16-ig dolgozom, majd utazás haza. És heti 1 nap suli, meg este tanlás mert már most minden gyaxin zh van, pedig még csak a 4. hét jön.
2012. szept. 28. 19:14
 5/14 anonim ***** válasza:
90%
Suli mellett akkor érdemes melózni, ha valamiért nem sikerült annyi kreditet felvenned, hogy ne legyen időd unatkozni. Ha a mintatantervet próbálod követni, akkor felejtsd el a melót, mert a tanulás rovására fog menni. Vehetsz fel diákhitelt, ha ennyire gond a pénz. A tapasztalatom az, hogy kár elpazarolni az államilag támogatott/ösztöndíjas féléveket a semmire. Ha átsorolnak ktg-térítésre, mert tanulás helyett melóztál, azzal rosszabbul jársz, mintha meló helyett tanultál volna az ösztöndíjért.
2012. szept. 28. 19:19
 6/14 A kérdező kommentje:
Már nincsenek államis féléveim, és a szakmámban dolgozom. Ez tulajdonképpen csak egy fél egyetemi képzés mert a tárgyak 1/3 részét elfogadták a korábbi diplomámból. Viszont a tandíj az nagyon durván sok. Rendes munka nélkül lehetetlen kifizetni, egy részére gy is diákhitel kell majd.
2012. szept. 28. 19:23
 7/14 anonim ***** válasza:
Hát akkor nem kell ötösökre hajtani, elég a kettes-hármas is. Sportolj legalább heti 2 órát, egyél egészséges kajákat, vitaminokat (pl. Magne+B6), hogy fizikailag bírd. Igyekezz mindig ugyanakkor lefeküdni és felkelni, így nyugodtabb és pihentetőbb lesz az alvásod. Mondjuk ezeket szerintem magadtól is tudod. Bele fogsz jönni előbb vagy utóbb. Kitartás!
2012. szept. 28. 20:19
 8/14 A kérdező kommentje:
Kösz. Veszek is be Magne B6-ot. :)
2012. szept. 28. 20:44
 9/14 anonim ***** válasza:
De akkor miért nem halasztasz egy évet, összekeresed rá a pénzt aztán nem.kell se hitelt felvenni se dolgozni mellette?
2012. szept. 29. 01:25
 10/14 A kérdező kommentje:
Mert baromi sok a tandíj. És ezt úgy értsd, hogy 600 ezer/félév...
2012. szept. 29. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!