Hogyan lehet munka mellett egyetemre járni?
Figyelt kérdés
Csak 3 hete csinálom és úgy érzem magam, mint egy élő halott. Hetente csak egyszer megyek egyenlőre, de később kétszer kell majd. Sajnos 1 óra az út. Tudtok nekem tanácsokat adni? Ezen túllépek majd, csak most ehéz? Vagy hagyjam az egészet a fenébe? Aki hasonló helyzetben van, vagy volt már ossza meg velem tapasztalatait. Hátha ad némi erőt.2012. szept. 28. 18:43
1/14 anonim válasza:
Leginkább úgy, h büfészakra jársz.
Nekem volt, h 20 40 kor ért véget az utolsó órám:)
Na emellett járjon el valaki dolgozni...
2/14 anonim válasza:
1. jó neked, hogy csak néha van ilyen neked. Nekem szinte minden nap akkor van vége a napnak, ami reggel 8tól kezdődik és sokszor volt már 22:00-ig is órám
3/14 anonim válasza:
Nem mondanám, h csak néha, héten 2*, de nem minden félévben.
Nem baj majd jönnek a nagy megmondó emberek mindjárt és előadják, h nekik meg se kottyant az a 14 óra, ők még ilyenkor mentek éjszakára a Mekibe krumplit sütni meg bla bla bla mégis full 5 voltak meg 3 nyelvvizsgát tettek meg bla bla bla...
4/14 A kérdező kommentje:
Én 6-kor kelek, fél 8-16-ig dolgozom, majd utazás haza. És heti 1 nap suli, meg este tanlás mert már most minden gyaxin zh van, pedig még csak a 4. hét jön.
2012. szept. 28. 19:14
5/14 anonim válasza:
Suli mellett akkor érdemes melózni, ha valamiért nem sikerült annyi kreditet felvenned, hogy ne legyen időd unatkozni. Ha a mintatantervet próbálod követni, akkor felejtsd el a melót, mert a tanulás rovására fog menni. Vehetsz fel diákhitelt, ha ennyire gond a pénz. A tapasztalatom az, hogy kár elpazarolni az államilag támogatott/ösztöndíjas féléveket a semmire. Ha átsorolnak ktg-térítésre, mert tanulás helyett melóztál, azzal rosszabbul jársz, mintha meló helyett tanultál volna az ösztöndíjért.
6/14 A kérdező kommentje:
Már nincsenek államis féléveim, és a szakmámban dolgozom. Ez tulajdonképpen csak egy fél egyetemi képzés mert a tárgyak 1/3 részét elfogadták a korábbi diplomámból. Viszont a tandíj az nagyon durván sok. Rendes munka nélkül lehetetlen kifizetni, egy részére gy is diákhitel kell majd.
2012. szept. 28. 19:23
7/14 anonim válasza:
Hát akkor nem kell ötösökre hajtani, elég a kettes-hármas is. Sportolj legalább heti 2 órát, egyél egészséges kajákat, vitaminokat (pl. Magne+B6), hogy fizikailag bírd. Igyekezz mindig ugyanakkor lefeküdni és felkelni, így nyugodtabb és pihentetőbb lesz az alvásod. Mondjuk ezeket szerintem magadtól is tudod. Bele fogsz jönni előbb vagy utóbb. Kitartás!
8/14 A kérdező kommentje:
Kösz. Veszek is be Magne B6-ot. :)
2012. szept. 28. 20:44
9/14 anonim válasza:
De akkor miért nem halasztasz egy évet, összekeresed rá a pénzt aztán nem.kell se hitelt felvenni se dolgozni mellette?
10/14 A kérdező kommentje:
Mert baromi sok a tandíj. És ezt úgy értsd, hogy 600 ezer/félév...
2012. szept. 29. 09:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!