Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hallgatói ösztöndíjszerződés,...

Hallgatói ösztöndíjszerződés, ki kell fizetni a félévet?

Figyelt kérdés
Ha ez év szeptemberében kezdtem meg az egyetemet, de meggondoltam magam, órára már nem járok, és ugye most október van (még csak) akkor is ki kell fizetni az államilag támogatott teljes félévet (persze az 50%-l csökkentett értéket)??

2012. okt. 8. 17:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Ugye elolvastad a hallgatói szerződést, amit aláírtál?
2012. okt. 8. 17:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Ügyesen csinálták, berohant az ügyintéző órára, hogy neki sietnie kell és gyorsan írjuk alá..
2012. okt. 8. 17:56
 3/8 A kérdező kommentje:
Ki kell fizetni?:(
2012. okt. 8. 17:59
 4/8 A kérdező kommentje:
Valaki válaszolna nekem, így is ideges vagyok....
2012. okt. 8. 18:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Mindent meg kell nézni, mielőtt aláírod. Ugyanis abban van meg a válaszod.

Valószínűleg ki kell fizetned.

2012. okt. 8. 18:32
 6/8 anonim ***** válasza:
neten nem volt fenn?
2012. okt. 8. 22:13
 7/8 anonim válasza:

Én is ugyanebben a helyzetben vagyok, és nagyon érdekelne a válasz!

Ha esetleg megtudtál valamit kérlek írd ki ide!

2012. nov. 26. 20:08
 8/8 rigocsorkapitany válasza:

"2) A volt magyar állami (rész)ösztöndíjas hallgatónak nem kell teljesítenie a 48/A. § c) pontja

alapján meghatározott feltételt, ha beiratkozását követően az adott szakon

a) felsőoktatási szakképzés, illetve osztott képzés esetén legfeljebb egy félévig,

b) osztatlan képzés esetén legfeljebb két félévig

folytatott tanulmányokat magyar állami (rész)ösztöndíjjal támogatott képzésben és a 42. § (1)

bekezdés b) pontja szerinti átvételére nem került sor."

ha elfogadják a törvénymódosítást, akkor ez alapján ha osztatlan képzésen vagy, akkor 1 év után még dönthetsz úgy következmény nélkül, hogy abbahagyod, ha pedig osztottan vagy, ami azt jelenti, hogy most alapképzésen vagy, utána jönne a mester, akkor félév után szállhatsz csak ki... sajnos én osztottan vagyok, így egy év után már nem érvényes rám, de hátha valakinek segítettem...

2013. máj. 10. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!