A vagyonőri szakmát nehéz letenni?
Az érdekelne hogy mennyire nehéz a vagyonőri szakma és nehéz belőle levizsgázni ?
Az a helyzet hogy most láttam az újságban hogy indítanak ilyen tanfolyamot és nem tudom hogy mennyire nehéz ez . Tehát aki volt ilyen tanfolyamon azt kérem segítsen . Meg éri le tenni és milyen nehéz állást találni ?
Szia
Letenni szerintem nem olyan nehéz de ember válogatja.
Én órákra csak az első héten jártam utána könyvből tanultam.
Ha jól emlékszem akkor 3 tételt kellet húzni és azt leírni majd elmondani a vizsgáztatónak.
Elhelyezkedni viszont elég nehéz.Főleg olyat nehéz találni ahol meg is fizetnek!Átlagbér:70.000ft
Előzőnek!
Nagyon könnyelműen fogalmazol egy olyan szakmáról amiről valószínűleg fingod sincs.
A tanfolyamról.
Cégtől függően 4-6 alkalommal pár órás oktatásokra kell bejárnod. Kapsz majd egy könyvet is amiben a szakmai törzsanyag mellett munka és tűzvédelmi ismeretek is szerepelnek
A vizsga írásbeli és szóbeli részből áll, ha bejársz az oktatásokra és legalább egyszer elolvasod a könyvet akkor a legszigorúbb vizsgáztatóknál is átmész. Hidd el sokszor le van vajazva a dolog és a leghülyébbet is átengedik.
Ebben igazat is kell adnom az előző hozzászólónak.
ELLENBEN!
Szakmán belül sokféle munkaterülettel találkozhatsz. Más a feladatköre egy áruházi biztonsági őrnek, más egy telephelyen dolgozónak és szintén más egy recepciósnak.
Tehát mondjuk őrizhetsz egy raklap téglát 300 forint/óráért, de ha ismersz nyelvet és mondjuk van érettségid egy szállodába kereshetsz 700 forintot is.
És a sztereotípiák. Az őrök nem hülyék. Elég a pókerarcos Bélára gondolni aki elvitte a főnyereményt és mindenkit lemosott a pályáról. Egyszóval ez egy munka. Se több se kevesebb. Ha úgy érzed nem tudsz jobbat találni, vagy nincs nagyon lehetőséged nyugodtan végezd el nem vesztesz vele.
Nem állt szándékomban belelépni a lelkivilágodba, vázoltam a szomorú valóságot csupán. 17 évig dolgoztam ezen a pályán, mint felső vezető. Láttam és tapasztaltam olyan dolgokat is, amiket te talán sosem fogsz. Hogy ennek a szakmának a társadalmi megbecsülése milyen, azt nem lehet számokban mérni, annyira alacsony. Az oka egyértelmű és vitathatatlan.
A sztereotípiák elég masszív lábakon állnak, de természetes, hogy mint mindenhol, itt is akadnak kivételek. Ez azonban ritkább, mint a fehér holló, bármilyen fájó is ezzel szembesülni. Van, akinek ez a "szakma" élete álma és a pályája csúcsa, ha valaki ezzel akar foglalkozni, ám tegye. Azon meg mindenki gondolkozzon el, hogy azok az emberek, akik ezen a pályán tömörülnek, vajon miért nem a rendőrséget választották? Segítek: az alkalmazási feltételek és az emberanyag színvonala közti különbségben keresendő az egyik ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!