Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jövőre leszek elsős egyetemen....

Jövőre leszek elsős egyetemen. Már fel kellene venni a tantárgyakat?

Figyelt kérdés

Szeptember első hetében lesz az iskolámban a beiratkozás, akkor iratkozunk be a neptunba is a suli holnapján közölt információk alapján. Pár barátnőm azonban elkezdte pedzegetni, hogy már fel lehet venni a tárgyakat, és regisztrálni kellett volna a neptunba. Ez igaz?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2009. aug. 4. 20:49
 1/9 A kérdező kommentje:
Jaj, idegességemben rosszul írtam. Most szeptemberben leszek elsős egyetemen.
2009. aug. 4. 20:51
 2/9 anonim ***** válasza:
Amíg nincs kódod, nem tudsz regisztrálni. Nem tudom, hová jársz, de nálunk Pécsen kb. aug. 20-a körül lehet majd elkezdeni felvenni a tárgyakat.
2009. aug. 4. 21:18
 3/9 anonim ***** válasza:
ilyenkor még nincs tantárgy felvétel, a suli honlapján tuti kivan rakva hogy mikor kezdődik... de amíg nincsen kódod addig semmiféleképpen nem tudod :)
2009. aug. 4. 21:30
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A kódot kiküldték, de azt írták, hogy azt vigyük el beiratkozásra, és akkor beiratkozunk a Neptunba. Így nekem egyértelmű volt, hogy addig nincs semmi dolgom ezzel. De most meg jönnek ezek a hülye infók, hogy mások már fel is vették a tárgyakat, meg előre kell regisztrálni. És valami ráció van is ebben, ugyanis szeptember 4-én lesz a beiratkozás, 7-én pedig már kezdődik a tanítás, és akkor mikor lenne a tantárgy felvétel. Nem tudom. Lehet, hogy legegyszerűbb lenne, ha felhívnám a sulit.

2009. aug. 4. 21:38
 5/9 anonim ***** válasza:
nézd meg a honlapon, nálunk 1-7 ig van tantárgyfelvétel, a beiratkozás meg asszem 1.-én, de az csak elsősöknek, mert a többiek neptunon keresztül aktiválják magukat... tehát amíg te nem vagy az iskola tanulója, márpedig még nem is vagy beiratkozva, szóval miért lennél... :) ezáltal a tantárgyaidat sem tudod felvenni csak beiratkozás után :) 2. voltam
2009. aug. 4. 21:42
 6/9 anonim ***** válasza:

Igen, három napod lesz felvenni a tárgyakat. Szokj hozzá!

Nekünk is ennyi időnk volt erre, persze még a netes tárgyfelvétel előtti, "folyosón-könyöklős" korszakban. Ahhoz képest, hogy mi néha akár ötszázan is gyilkoltuk egymást egyetlen tanár ajtaja előtt, a kattingatás kész háváj... :P

2009. aug. 4. 21:47
 7/9 anonim ***** válasza:
A beiratkozás napján vagy a Gólyatáborban elmondanak mindent, hogy mit vegyetek fel és hogyan, hány kreditnek kell meglennie egy félév alatt, szabadon választott tárgyakból mi az amit érdemes. Ilyenkor még nem érdemes parázni, mert még sehol nem lehet tárgyakat felvenni.
2009. aug. 4. 21:48
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Megnyugodtam. Igazából tényleg furcsának tűnt, hogy még nem vagyok az iskola hallgatója (hiszen akkor leszek az, ha beiratkozáskor megmutatom az érettségi bizonyítványt, középiskolai bizonyítványt, ezt-azt), nem tudunk semmit tantárgyakról, a kreditekről, de már tárgyakat kellene felvenni. Csak hát állandóan ezek az információk. Felvételinél is ezekkel őrjítettek meg, amikor mindig voltak okosabb emberek. Köszi még egyszer a válaszokat!

2009. aug. 4. 21:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk az elsősöknek első félévben nem kellett felvenni a tárgyakat, megtette a tanulmányi osztály. A második félévtől a mi dolgunk a tárgyfelvétel.
2009. aug. 4. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!