Az egyetem is egyfajta iskola, ugye?
Üdv!
Nem. Az iskola az iskola, az egyetem pedig nem iskola rendszerű. Míg egy iskola vezetése nem cserélődik a pol. paletta cserélődésével, addig az egyetemeké cserélődik. Ugyanígy a tanszékvez., a dékán, és a rektori pozíció is. :)
Az iskolában a tanítás a lényeg, az egyetemen pedig oktatás zajlik. Különbség, hogy az iskolában megtanítanak valamire, az egyetemen pedig egy olyan is oktathat, aki pocsékul tanít. A belső szerkezete az iskolának jobb, mert kevésbé széttagolt, kevesebb a diák, és kevesebb állami pénzt is kap emiatt. Így csak kevés pénz vagy egyáltalán semmi pénz nem vándorol a zsebekbe, míg nagyobb helyen, nagyobb költségvetéssel nagyobb a buli.
Pl. az ELTE-t és a BME-t már szinte teljesen széthordták.
Az előadók meg röhögnek a nebulókon, hogy mennyire h*lyék, és azt mondják, ezért romlik az egyetem nívója a többihez képest - nemzetközi szinten - de azt meg nem veszik észre, hogy már 20 éve is elavultnak számító faxxágokat oktatnak, teljesen feleslegesen.
Meg azt sem, hogy az összes neptun kóddal rendelkező személy puskázik, és nincs tiszta diploma.
FaXYág is volt felfújni azt a bizonyos plágium ügyet.
Doktorizni meg csak úgy vesznek fel, ha jól benyálaztad magad valahová, és jól fexel, vagy merő véletlenségből valakinek a valakije vagy épp ott, ahol phd-zel....
"ha azt nézzük, hogy egy általános iskolában és egy egyetemen is ugyanúgy oktatnak(vagy oktatni próbálnak) akkor végülis mindkettőt lehet iskolának titulálni"
Ha azt nézzük, de nem úgy van. Nem ugyanúgy, nem ugyanazokat és nem ugyanarról tanítják.
És most lényegi különbségekre gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!