Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg akkora gáz, hogy 16...

Tényleg akkora gáz, hogy 16 évesen nem tudom, hogy "mi leszek ha nagy leszek"?

Figyelt kérdés
Minden tanár rondán néz rám, ha azt mondom erre a kérdésre, hogy fogalmam sincs. Most vagyok tizenegyedikes. persze az irányt nagyjából tudom, hogy inkább reál beállítottságú vagyok és a kémia érdekel, de foglalkozást egyenlőre még nem nagyon tudok elképzelni. remélem hogy azért sokan vannak ezzel így rajtam kívül..
2012. szept. 29. 21:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem gáz. Én 10.-es vagyok és a 33 fős osztályomból kb. 20-an nem tudják, hogy mik akarnak lenni. Köztük én sem.
2012. szept. 29. 21:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne gáz???? Én még 20 évesen sem tudtam. Ha nekem valaki akkor azt mondja, hogy pénzügyesként fogok dolgozni, kiröhögöm.

Aztán a suli amit akartam nem indult, hirtelen ott álltam hogy mi legyen, erre jött egy ismerős által álláslehetőség. Egy ideig dolgozgattam, aztán bekerültem az irodába, helyettesítettem, és így ismertem ki, milyen munkák vannak ott, mi tetszik és ott derült ki, miben vagyok ügyes.

Utána jelentkeztem olyan suliba, amit ezen a területen hasznosíthatok.

Most 40 vagyok, az elmúlt évek tapasztalatai alapján megtetszett még egy terület, hobbiszinten majd foglalkozok vele, aztán meglátjuk... Még lehet, hogy olyan helyen kötök ki, amire még álmodni sem merek.

Miért kellene tudni 16 évesen, hogy mi akarsz lenni???? Nem veled van a baj, hanem a körülötted lévő felnőttekkel, akik ezt nem értik. Tanulj, próbálj ki minél több területet, hogy mi tetszik, mi az amiben ügyes vagy (pl. tűröd-e a monoton munkát, jobban szeretsz önállóan vagy csapatban dolgozni, jó-e a "beszélőkéd", stb), aztán majd kialakul.

2012. szept. 29. 21:17
 3/6 anonim ***** válasza:
én is 11-es vagyok és én se tudom h mi legyek... vagyis elképzeléseim vannak, de azokba a tantárgyakba meg nem vagyok jó amik arra a szakra kellenek. úgy h én most ilyen sakk-matt helyzetbe állok, mert amikbe jó vagyok azok a szakmák nem érdekelnek, amikben meg kevésbé jó vagyok, azok felkeltik az érdeklődésemet. szóval az én helyzetem se hétköznapi, de hidd el nem te vagy az egyedüli aki így van ezzel.
2012. szept. 29. 21:36
 4/6 A kérdező kommentje:
utolsó: hát az patthelyzet..én meg úgy vagyok vele, hogy egyenlőre tényleg semmiről nem tudnám elképzelni, hogy egyetemen tanulnám, vagy hogy azzal foglalkoznék. egyébként köszi a válaszokat. kicsit megnyugtatott:)
2012. szept. 29. 22:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Figyi, 10.-es koromban én sem mondtam senkinek, hogy okleveles közlekedésmérnök leszek és a máv-nál leszek személyszállítási technológus...

Csak azt, hogy a közlekedéssel szeretnék foglalkozni. Tehát ha konkrétan nem tudod szerintem nem gáz, maximum egy irányt lőjj be magadnak.

2012. szept. 30. 00:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem az, hogy az irányt tudod már jó dolog. Ebből el lehet majd indulni. 10.-esként még nem tragédia, hogy nem tudod konkrétan, hogy mi szeretnél lenni. Így, hogy az irány meg van, tudod, hogy milyen fakultációt lesz érdemes választani, milyen tárgyakra kell kicsit ráhajtani és ez is fontos.

Egyébként van még időd eldönteni. Gondolj bele, én idén érettségizek és az osztályom kb. fele nem tudja, hogy mit akar kezdeni az élettel. Pedig most már jó lenne, ha legalább az a bizonyos irány meg lenne.

Nekem pont fordított volt a helyzetem. Én már 10-11.-es koromban is határozottan tudtam, hogy mi szeretnék lenni, hova szeretnék menni tanulni, szinte már elképzeltem az elkövetkezendő 5-6 évemet. És most a felvételi, érettségi küszöbén itt állok teljesen kétségbeesve, mert a terveim egyenlőre csak tervek maradnak. Szóval, inkább ne lett volna ilyen konkrét elképzelésem és akkor nem fájna, hogy nem tudok továbbtanulni, mert nincs pénzünk rá..

17/L

2012. szept. 30. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!