Szerintetek melyik tantárgyból nehezebb és könnyebb az emelt?
Ilyen Legyen ön is milliomos sorkérdésszerűen gondoltam egy rangsorolást :D
1, matek 2, fizika 3, biológia 4, kémia 5, angol 6, földrajz
Legyetek szívesek a legkönnyebbel kezdeni :). Köszönöm a segítséget
(egyébként tisztában vagyok azzal hogy ez attól is függ, hogy kinek mennyire megy az adott tantárgy és hogy mennyire kedveli azt de szeretnék, egy ezektől kissé eltérő véleményt kapni tőletek) Más tantárgyat is idesorolhattok ha gondoljátok ha azt kiemelkedően könnyűnek vagy nehéznek tartjátok
Amiről tudok véleményt mondani:
A matek nem vészes, ha emelt fakra jártál, az emelt érettséginek is mennie kell. Ha nem voltál fakultációs vagy csak közép szinten, akkor ne vállald be.
A biosz szerintem nem egy eget rengetően nehéz tantárgy. Ha jól átlátod a középszinten elvárt tananyagot, akkor nem kell sok az emelthez.
Az angolhoz nyelvérzék kell és sok gyakorlás.
Földrajzból nem tudok nyilatkozni.
A fizikától kiráz a hideg, a fizika-érettségi-emelt szókapcsolattal elő lehet idézni egy kisebb storke-ot. :D
A kémia viszont elég húzós emelten. Ami középszintű érettségin erős négyes, az emelten (rátanulással is csak) egy kettes szint kb.
Szóval az én sorrendem így néz ki:
3, 1, 5, 4
A nyelv nem túl nehéz..tanulható. A földrajz egyszerű, nem bonyolult tantárgy. A matekot utáltam, szóval nekem az lenne a legszörnyűbb emelten..:D Nálam a sorrend:
Földrajz, angol, fizika, kémia, biológia, matek
Nekem a sorrendem:
1. Angol: 85%-os emeltet írtam, 2 feladat eléggé kifogott rajtam:/
2. Földrajz: 65%-os emelt, ami szerintem gáz, de mentségemre szóljon, a 2021 előttiek 75-85% közöttire sikerültek, valamiért változtattak az összetételén a tesztnek
3. Biológia: érdekes tantárgy, amit mindig szerettem, de nem mentem biológusi vagy egészségügyi pályára, ezért nem érettségiztem belőle
4. Kémia: ez már jóval kevésbé érdekes, de még vannak jó részei
5. Matek: nem az erősségem, ezért különtanárhoz jártam. Ennek hála, talán a kettes meglett volna
6. Fizika: az egyetlen tárgy, amit mind általános iskolás, mind gimnazista koromban nem kedveltem. A csillagászat mindig megmentette a seggem, de egyébként kevés téma kötött le. Ez tartalmazza a legtöbb matekot a matek után, tele van random jelekkel, folyton képleteket kell magolni. Szerintem ez bukás lett volna és szóbelin rugdosnának át valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!