Melyik tantárgyból könnyebb az emelt szintű érettségi?
Az irodalom szerintem semmi esetre sem könnyebb mint a matek. De ez csak személyes vélemény. Úgy gondolom hogy az emelt irodalom már inkább művészi és kemény lexikai tudást igényel, azon kívül el kell olvasni egy egész könyvtárat úgy hogy minden regény tartalmát nagy vonalakban tudd, a szereplők neveivel, a memoriterekkel, a keletkezési történettel együtt. Tökéletesen kell tudni írni (bár ez nem vészes talán), jó fogalmazókészség, történelem tudás, jól kell tudni szöveget és verset elemezni és még sorolhatnám. Nekem az irodalom nehezebbnek tűnik mint a matek. Azonban természetesen ez attól is függ hogy te inkább reál, humán beállítottságú vagy e illetve hogy mennyire érdeklődsz a természettudományok iránt.
De nem akarlak elrettenteni tőle. Ha szereted és tanulsz is rá meg tudod csinálni. Lényeg az hogy kedveld a tantárgyat érdekeljen és legyél eltökélt.
Emelt szintet szerintem idegen nyelvekből lehet a legkönnyebben szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!