Miért írja itt mindenki az OKJ szakmákra, hogy nem lehet elhelyezkedni velük? Attól, hogy ő szerencsétlen, másnak még sikerülhet elhelyezkedni.
Ez a kérdés engem is foglalkoztam, remélem kapunk választ.:)
Egyébként szerintem a kijelentés, hogy nem lehet elhelyezkedni velük, baromság, mert arra sincs garancia, hogy diplomával, és arra nincs garancia okj képzéssel el lehet helyezkedni. Bármit, bárhol tanul az ember, az elhelyezkedés nagyon sok mindentől függ: szerencse is kell hozzá, az egyén kitartása, hozzáállása a munkakereséshez, a tényleges tudása, szakképzettége,akarat. Szerintem.
Utolsó, tévedsz, mert még azok se.
Ha OKJ, akkor vendéglátás vagy kereskedelem, aminek értelmét látom (nőneműként), férfi szakmából több van.
Gondolom azért mondják, mert sokan általában valami olyan OKJ-t választanak, aminek semmi értelme és/vagy már amúgy is telített a piac és a diplomásoknak is kevés a munka. (pl az ilyen jogi asszisztens és társai.)
Ne ezekkel tényleg szinte lehetetlen elhelyezkedni, ha nincs protekció.
Van pár olyan szakmai amivel lehet vagy egyszerűbb.
El lehet vele helyezkedni mondjuk fontos, hogy ne valami kamuszak legyen azért, hogy addig is ki legyen fizetve a TB.
Ne valami 3-4 hónapos mert azt alatt sem lehet igazán egy szakmát megtanulni.
Én nem látom ilyen egyszerűnek a helyzetet.
Az, hogy talál-e magának munkát valami, nagyon sok mindentől függ. Szerencse, kitartás, tudás, gyakorlatiasság, rutin és gyakorlat kérdése, de az sem mindegy, hogy minek tanult az illető. Pl. a lányok körében oly felkapott szakmákkal pl. kozmetikus, manikűrös, fodrász és társai valóban nehéz elhelyezkedni. Egy viszonylag kis településen élek, lassan egymásba érnek az ilyen szalonok.
Viszont ha valaki jól választ szakmát és kellő tudása van, akkor simán találhat munkát! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!