Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak én vagyok ilyen szerencsé...

Csak én vagyok ilyen szerencsétlen, h 18 évesen nem tudom mit kéne csinálnom, tanulnom?

Figyelt kérdés
Meg van az érettségi, de egyszerűen fogalmam sincs, h hogyan, s merre tovább. Szóval továbbtanulás, nem tudom mit szeretnék majd dolgozni. Már annyira elegem van, pedig tényleg gondolkodok. (Mondjuk van egy, ami talán érdekel, de azt majd később tudnám csak, mert javítanom kell hozzá az érettségimen, rá kell mennem a nyelvre, ilyenek). Olyan nyomasztó. Anyunak is mondtam, ő azt mondta sokan vannak még így, akik még nem találták meg, amit szeretnének dolgozni.
2009. szept. 3. 18:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem te vagy az egyedüli "szerencsétlen". Én sem tudom merre tovább. Mondjuk én még csak most fogok érettségizni.

18/L

2009. szept. 3. 18:49
 2/6 anonim válasza:
100%
Én is így vagyok ezzel..:S
2009. szept. 3. 19:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én egyetemre járok,és még mindig nem tudom.Gondold meg,mik voltak a kedvenc tantárgyaid,próbálj valahogy így orientálódni...Vannak tesztek,amelyek megadják,hogy milyen beállítottságú vagy,milyen szakmák állnak neked jól,pl.ha kreatív vagy,vagy ha szeretsz gondoskodni másokról...stb.Beszélgess erről több emberrel,hogy hol tudnának elképzelni téged leginkább,szerintük mi illik hozzád...Előbb utóbb megtalálod a helyes irányt...:)

Amúgy meg sok olyan embert ismerek,akik 30 éves koruk után jöttek rá,mi érdekli őket igazán,mivel foglalkoznának,de akkor már késő volt...Nehogy te is így járj.

2009. szept. 3. 19:50
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi! Jó tudni, h nem csak én vagyok így, de komolyan. :S

Igazából az angol és a magyar volt, amit tényleg szerettem.

Ha vki van/volt még hasonló cipőben, az írjon bátran, mert picit megnyugtat. Köszönöm az eddigi válaszokat is. :)

2009. szept. 3. 20:01
 5/6 anonim válasza:
Én is így vagyok ezzel! Én már 2 éve érettségiztem, utánna nem tudtam mit csináljak, ezért ami a suliban indult ingyenes 5.-ik év szoftverü.-ire mentem! Nagyon utáltam mert én nem szeretek egyhelyben ülni, pedig ehhez a szakmához az kell! Na mindegy! Csak azért mentem arra, hogy addig se legyek máshol! Valahogy azóta az élet úgy sodort, hogy mindig különféle vendéglátóegységekbe kerültem! Itt jöttem rá, hogy ez az a szakma ahol nem unom halálra magam, mert mindig más-más emberek jönnek, persze egy idő után a többség ismerős arccá válik és mindenki (majdnem) jóban van veled, mert még legközelebb is akar oda jönni enni vagy inni! :)Ezért most elkezdtem munka mellett angolt tanulni és tervezem, hogy idegenvezető legyek, vagy valami hasonló, mert még semmi nincs veszve és ott is emberekkel vagyok körülvéve! De mindenki más egyéniségű, az egyik barátnőm pl. ő is vendéglátóhelyen dolgozott és nem szeretett ott lenni, mert nem tudott mindig kedves lenni mindenkihez, elég mufurc és sokan panaszkodtak is rá, de a hétköznapokban pl. a kreatív dolgokat szereti csinálni, rajzolni, fodrászkodni, körmöt díszíteni, mondtam neki, hogy ezeket csinálja inkább, ezek valók neki, mert jól is csinálja, nemcsak úgy próbálkozik! Szóval ő se tudja még 21 évesen mit csináljon én is még csak pár hónapja kapisgálom 20 évesen, hogy mit is csináljak! Úgyhogy ne add fel! Hajrá!
2009. szept. 4. 01:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Mintha csak rólam írnál az elején, én is 5.éven maradtam most(egyelőre)... Remélem megtalálom/megtaláljuk mivel is szeretnénk foglalkozni.
2009. szept. 4. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!