Ha jól tanulok fizetősen, átvesznek államira?
Még van 2 évem gimiből, de kiszámoltam , hogy mennyi pontom lenne és sajnos sehogy se lenne elég arra a szakra és suliba ahova én akarok, csak fizetősre:( De ha jól tanulok az első évben akkor átvesznek államira? Vagy hogy működik? Nehogy már a szegény okosok járjanak fizetősre amíg a gazdag úrigyerekek meg ellazsálnak a fizetősön! Vki elmagyarázná hogy működik ez a része a rendszernek?
Corvinusról van szó amúgy
Az még nem biztos, hogy nem vesznek fel államira, reménykedj, hogy nem lesz igazad.
Ha viszont fizetősre kerülsz, akkor nagyon jó tanulmányi átlagot kell produkálnod az első éven, majd kérni az átsorolásodat. Üres hely lesz államin, mert az államilag finanszírozottak közül a leggyengébbek (mindenütt meg van határozva, mi a minimumkövetelmény ehhez) elvesztik az állami támogatást és költségtérítésesre kerülnek át.
ja most látom, hogy hülyeésget írtam:D mindegy köszi:)
hát jegyeim 5ös mind és ezt próbálom megtartani.
12.re meglesz a felsőfokú remélem, valamint lesz egy emeltszintű érettségim, szóval pluszpontok kipipálva.
Ha jól sikerülnek az érettségik (80-90% között), még akkor is csak 420-430 pontom lesz, de ahova én akarok menni, ott idén 452 volt:(
persze másik iskolába elég lesz ez a pontszám, de én a corvinusra szerettem volna..
na mind1, megkaptam a választ a kérdésemre, köszike:)
Szia! Corvinusra járok één is. Nagyo nehéz átkerülni államira sajnos. 3.5 -ös korrigált(kreditekkel sulyozott átlag) kell. De mgcsinálható állitólag.
A BCE-n az alsó/felső 15% kerül át másik kategriába. Nem tudom melyik szakot nézted a 3 közül(étk,iszam vagy melyik) de ha elvégzel érettségi után 1 két éves technikusit akkor az már kapásból 50 vagy 30 plussz pont:) S az még szakmailag is előny.
HA kell segitség hogy melyik szaknál melyik ad plussz pontot akkor szólj! (javasolt a vegyésztechnikus,élelmiszeranalitikus vagy környezetvédelmi technikus
Szia!
Hát érettségi után én nem akarok OKJ-ra menni :)
amúgy nem szakot akartam írni, hanem kart vagy mit:D nemtom ezeket a neveket. De amúgy gazdálkodási karon pénzügy és számvitel vagy mi a pontos neve, amit kinéztem:)
Szia!
Pedig jó az. 20 éves korig még családi pótlék is jár.
S szakmailag kimondottan elönyös:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!