Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül egy diploma...

Mennyibe kerül egy diploma újbóli kiállítása, ha megváltozott a nevem és azért kell újra kiállítani?

Figyelt kérdés
2012. szept. 12. 14:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%

Ha a diploma kiállítása után változott meg a neved, akkor nem állítanak ki új diplomát.

Ha már a diploma kiállításakor is más volt a neved, amit rendesen be is jelentettél időben a sulinak, akkor meg ingyen el kell készíteniük az újabb diplomát, hiszen az ők állítottak ki hibás okiratot.

2012. szept. 12. 14:26
 2/12 A kérdező kommentje:
de ha nem állítanak ki újat, viszont nem ugynaz a nevem ,olyankor mivan? mindig lobogtatnom kell egy papírt, miszerint ez és az is én vagyok?...
2012. szept. 12. 14:28
 3/12 anonim ***** válasza:
59%
Talán bizony a lánykori neved már el is veszik attól, hogy férjhez mentél? Senkinek nem állítanak ki másik diplomát a házassága után, így aztán a munkaadók nem keresik az asszonynevet a diplomán.
2012. szept. 12. 14:35
 4/12 A kérdező kommentje:

ááh :/ ez így fárasztó. mi lenne ha arra adnátok választ ami a kérdés... vagy ami a hasznos válasz után felmerült kérdés...

nem csak azért változhat meg az ember neve mert férjhez ment.... ezt most el kell magyarázni hogy érdemleges válaszhoz jusson az ember?...

2012. szept. 12. 14:37
 5/12 anonim ***** válasza:
59%

Édesem, akkor elmondom megint.

Az egyetem a diplomát arra a névre állítja ki, amilyen nevet a diplomád megszerzésének idején viselsz. Teljesen mindegy, hogy ezután mi miatt változik meg a neved. Ha Andorból Andreára változik, akkor sem fogják újra kiállítani.

Lehet fikázni a válaszolókat. De lehet, hogy a te felfogóképességeddel van a probléma?

2012. szept. 12. 14:48
 6/12 A kérdező kommentje:

Édesem,

elsőre megértettem amit leírtál. Figyelmetlen vagy. Elolvastad azt, amit kérdeztem utána?

De megkérdezem még egyszer, hogy ne kelljen a nagy válaszdömpingben utána keresni...

Tehát, az már plusz információ hogy most az első válaszodnál leírtad, hogy nem állítják ki még egyszer.

De utána rákérdeztem tőled, és bárki mástól is ugyanitt, hogy akkor ilyenkor hogy működik a rendszer. Odamész, rá van írva a papírodra, hogy Takács Etelka, de ahogy írtad, idő közben takács etele lett belőled. Vagy Kiss Kornél.

teszek be sorközöket. Hátha tagoltan könnyebben átmegy.

Na már most az az előző válaszodból felmerülő kérdésem, hogy ilyenkor hogy működik a rendszer, odamész mint etele, lobogtatod a diplomádat, és egy papírt is, hogy a diplomára írt etel is te vagy?

:)

2012. szept. 12. 14:58
 7/12 anonim ***** válasza:
59%

Hülyeség ellen nincs orvosság.

Tényleg van diplomád?

2012. szept. 12. 15:20
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindenhol meg kell adni születési nevet. Az nem változott, meg így a diplomádban a születési neved lesz.
2012. szept. 12. 15:21
 9/12 anonim ***** válasza:

Most, hogy már adóztunk a gyökér hozzászólók emléke előtt, gondoltam, segítek:

Jelenleg nincsen általános érvényű előírás a felsőoktatási intézményeknek ilyen ügyekre, csak a közoktatási intézményekre... Azonban mivel az ilyen kéréseket jellemzően nem tagadják meg (talán pont az Etelka-Etel szóvicc esetek miatt) általában a közoktatási intézmények gyakorlatai alapján intézik ezen ügyeket.

Egy tuti: eljárási illetéket kell majd fizetned.

Keresd meg az iskoládat ezzel kapcsolatban, ott hivatalos infót fogsz kapni erről! (Lényegében nekik kell majd intézni, és hiába okoskodunk mi itt, ha ott csinálják meg, vagy épp nem csinálják meg...)

2012. szept. 12. 15:23
 10/12 A kérdező kommentje:

áá 9-es köszi.

ez volt a kérdésből adódó kérdésem tényleges lényege.

"édesemnek": igen. van diplomám, a pappír' pedig arról szól, hogy a gyengeelméjűeket vizsgáljam és osztályozzam vele fórumonként... és a kérdésre adott hozzászólás alapján értékeljem a magyar városokra eső előfordulásonkénti nm-es arányukat. Ez tehát egy teszt. Megköszönném ha segítenéd munkámat, és elárulnád :

1. hova valósi vagy,

2. becses leánykori nevedet

2012. szept. 12. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!