Válaszolnátok ezekre a kérdéseimre?
Felvázolom röviden a helyzetem:
-24 éves vagyok
-érettségi után egyetemre jártam (nem hagytam ki egy évet sem, egyből felvettek)
-időközben rájöttem, hogy nem nekem való, nem szerettem, de az évek teltek, tengtem-lengtem az egyetemen
- míg most felbontottam a jogviszonyom, mert rájöttem, csak a saját időmet húztam
-tehát jelenleg nincs jogviszonyom semmilyen iskolával, állást keresek érettségivel (ez most egy ideig jó is nekem, viszont... és most a lényeg)
Szeretnék egy szakmát. (egyetemre nem szeretnék visszamenni, mert túl sok év, én viszont nem szeretnék még 30 évesen is a padban ülni, mert más terveim is vannak.:))
Van-e lehetőségem bármilyen felsőfokú, szakmát adó szakképzésre jelentkezni?OKJ vagy hasonló. Mi kell ehhez? Nappalis lehetek még? Költségtérítésesen tanultam eddig az egyetemen.
Hol tudnék tájékozódni a jelenlegi lehetőségekről? Mi kell egy-egy szakmához stb.
Kérem, azok írjanak, akik biztosak abban, amit mondanak.:)
KÖszönöm!
Nézd, nappali és esti azoknak van akik kötöttek valami okból fakadóan, pl munkahely
Ha te ráész a nap 24órájában, lehetsz nappalis persze
Ez a szakma tanulás úgy működik hogy felmész egy iskola honalapjára megnézed mi a kínálat, illetve hogy miután érdeklődsz jobban, le van írva általában hogy alkalmassági és személyi okmányok kellenek más nem nagyon
Én holnap íratkozok be targonca vezetői oktatásra ehhez is csak egy alkalmassági kell amit körzeti állít ki, ez is OKJ-s körbe tartozik de ez erre a gépcsoportra vonatkozó jogsit ad nekem
20/F
Az első válaszolónak nincs igaza.
Amíg nincs OKJ vizsgád, akárhány éves vagy, neked az "ingyenes", a különbség csak annyi, hogy 22 éves korodig csak nappali tagozatra mehetsz, míg ha afelett vagy, esti tagozatos leszel. Szóval te már csak estire járhatsz.
Ezen kívül van beiratkozási díj aminek az összege változó (5-15 ezer). Plusz esti tagozat esetén, van vizsgadíj is, ami akár 60-70 ezer ft is lehet. A TB-t nem fizetik utánad, azt magadnak kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!