Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Válaszolnátok a kérdéseimre?

Válaszolnátok a kérdéseimre?

Figyelt kérdés

13 éves lány vagyok. Már nagyjából eldöntöttem, hogy tolmács szeretnék lenni, német nyelvtudással felnőttkoromban. Kérdéseim: kb. mennyit fizetnek havonta egy (női) tolmácsnak?; valamint melyik sulit ajánlanátok Vácon, esetleg Esztergomban (ehhez a szakmához)? (középsuli); ti lennétek tolmácsok? /ha igen, mért; ha nem, mért/

Légyszi mihamarabb válaszoljatok jó sokan, mert már csak 3 hónapom van eldönteni, és az nekem viszonylag kevés, ilyen nehéz döntésekben!!

Előre is köszi:)

2010. szept. 1. 15:55
 1/8 A kérdező kommentje:
* mellesleg ha valamiben számítana, nemrég a tolmács vetélytársa a fejemben a meteorológus volt
2010. szept. 1. 15:57
 2/8 anonim ***** válasza:

Hogy tolmács legyél, egyetemi végzettség szükséges. Ezt nem középiskolában kell tanulni.

Tök mindegy, milyen középsulit választasz, olyan legyen, ahonnan van esélyed bejutni egyetemre.

2010. szept. 1. 16:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a legjobb választás gimnázium lenne. Nem vagyok magyarországi, de úgy tudom, ott vannak kéttannyelvű gimnáziumok is, ha van rá lehetőséged, ilyet válassz. :) Egyébként én is tolmács szeretnék lenni, és a meteorológus is megfordult már a fejemben, de abból azt hiszem nem lesz semmi...:) Egyébként több embertől is hallottam már, hogy ha fősulira szeretnél továbbmenni, akkor mindenképp gimibe menj (a szakközépiskolásoknak sokkal nehezebb dolguk van főiskolán, elméleti tudásban ált. picit elmaradnak a gimisektől)
2010. szept. 1. 16:41
 4/8 A kérdező kommentje:

köszi a gyors válaszaitokat:))

még többet, másokat is várok!!

2010. szept. 1. 16:43
 5/8 A kérdező kommentje:
...és olyan kéttannyelvű gimit tudtok vácon, esetleg a környékén????????
2010. szept. 1. 16:49
 6/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.. az írásodból, némi kétségbe esést érzek. De nyugi, iskola ügyben nézelődj neten, vagy ilyesmi. Sok infót lehet találni iskolákról is.

A tolmácsos dologhoz a nyelv tudás 100 százalákosan fontos.

Mivel vélrményt is kérdeztél, én nem lennék tolmács mert nem érzem magam olyan ügyesnek az idegen nyelvben na meg nagyon fárasztó, órákat koncentrálni a fordításra.

Te is jól gondold meg a dolgot.

De azért drukkolok. ;)

16/L

2010. szept. 1. 18:27
 7/8 A kérdező kommentje:

köszi nektek:))

most igazából a váci piarista gimivel szemzgetek..ott 4-5 évig leszek ugyebár sima gimin és abban az években még tudok ezen a to9lmácsos dolgon gondolkodni..(?)

2010. szept. 5. 14:20
 8/8 A kérdező kommentje:
*-9
2010. szept. 5. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!