Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Igaz az, hogy ha olyan szakra...

Igaz az, hogy ha olyan szakra jelentkezem ahol előírás vmilyen tárgyból az emelt szintű érettségi, akkor azért az emelt szintemért így nem kapok +40 pontot?

Figyelt kérdés
Nálam ez a germanisztika lenne, ahol ugye emelt német az előírás... viszont németből van középfokú nyelvvizsgám... akkor most mi a helyzet? a nyelvvizsgámért kapnék azért még pontot...?
2009. júl. 29. 19:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem igaz, meg fogod kapni a plusz pontot a német emeltért. Viszont akkor a német középért nem kapsz még 35-öt.

(Most vettek fel egy másik nyelvszakra, és én is megkaptam a 40 pontot.)

Sok sikert! :)

2009. júl. 29. 19:25
 2/6 anonim ***** válasza:

De, a +40 pontot megkapod az emelt szintűért.

Viszont német nyelvvizsga pontokat nem veszik be, még ha felső akkor sem.

2009. júl. 29. 19:55
 3/6 A kérdező kommentje:

huh akkor jó, megnyugodtam... :) csak itt ezen az oldalon olvastam ilyet valahol, énis azt gondoltam hogy nem igaz de eléggé nyugtalanított...

igen azt tudom, hogy a nyelvvizsgámért sajnost így pontot nem kapok :S

köszi a gyors válaszokat, megnyugtattatok ^^

2009. júl. 29. 20:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Nincs mit:)

Nézd a jó oldalát, nem kell fizetned a nyelvvizsgáért pluszban:D

2009. júl. 29. 20:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Én 2005-ben felvételiztem(és kerültem be) német szakra, akkor NEM járt plusz pont az emelt német érettségiért, mert akkor is a szakra való bekerülés feltétele volt a német emelt. ez akkor tuti 1000%, hogy így volt. nyelvvizsgám nekem is volt, azért járt a pluszpont, de az emelt német érettségiért nem. lehet, hogy ezt 2005 óta bolognaiban megváltoztatták már, de nem hiszem. nézz ennek alaposan utána megbízható forrásból, és az alapján számolgasd a pontjaidat, nehogy befürödj.
2009. júl. 29. 21:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: a másik tárgyam, amiből emeltet csináltam, a magyar volt, azért megkaptam a pluszt, de a németért nem.
2009. júl. 29. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!