Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miskolci egyetem Igazgatásszer...

Miskolci egyetem Igazgatásszervezői alapszakára szeretnék jelentkezni. Segítséget kérnék a következőkben?

Figyelt kérdés

Ahhoz előtte le kell tegyek egy emelt szintű érettségit. A Felvi.hu -n kiírva 3 választható tárgy van magyar, töri és előkészítő tantárgy (én az informatika alapismereteket választanám).Igaz a pontszámító kalkulátor sem fogadja el az emelt színtű érettségi informatika alapismeretet.

Ott dolgozóval beszéltem, és állítja hogy csak a magyart és a törit fogadják el. Ő nem is hallott soha harmadik választható tantárgyról.

Ez lehetséges? Most akkor elfogadják vagy sem? Honnan tudom meg a választ?

2012. szept. 4. 16:23
1 2
 1/11 anonim válasza:
39%
Szia! Én most vagyok elsőéves Igsz-es joghallgató a ME-ÁJK-n. Valóban csak a törit és a magyart számítják be, semmi mást. Igazából én sem értem, miért van oda téve, valószínűleg valamilyen jogi részt ölelő előkészítő tárgyat értenek rajta, ha nem érettségi után felvételiznél. Tehát ne ebből indulj ki. Ha ajánlani tudom, inkább törire állj rá, első félévben is lesz töris tárgy, (ami után könnyebbséget ad, ha vágod a törit) ilyen az Alkotmánytörténet és a Közigazgatástörténet, és sokszor jön elő 1-1 magyar történelemből ismert időpont, személy. Ha tudok még segíteni, írj priviben! :-)
2012. szept. 14. 22:03
 2/11 anonim ***** válasza:

" Igsz-es joghallgató "

Áruld már el ezt, hogy csináltad!?

2012. szept. 14. 23:11
 3/11 anonim válasza:

Nem zavar, hogy a Jogi karon mindenkit joghallgatónak neveznek? Miután jogot tanulunk (az egész karon) töménytelen mennyiségben?! A sima joghallgatók a jogászok, a többi elé pedig a szak megnevezését szokták elé tenni..

Mások inkább ne kérdezz hülyét!

2012. szept. 15. 10:58
 4/11 anonim ***** válasza:
Én is Igazgatásszervezőt végeztem, úgyh tudom miről beszélek. Csak a jogász a joghallgató. Max az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatója lehetsz, de nem joghallgató. Nem vagy attól joghallgató, hogy tanultál egy kis alkotmány meg büntetőjogot :)
2012. szept. 15. 15:20
 5/11 anonim ***** válasza:

Ja most látom, hogy kemény 2 hete jársz egyetemre, úgyhogy nekem ne okoskodj. Amúgy sem tanulsz még jogot semmiből sem, csak alapozó tárgyakat.

Én a közig MsC-vel is végzek mindjárt, csak tudom a dolgokat.

2012. szept. 15. 15:26
 6/11 A kérdező kommentje:
Mégis elfogadja a kalkulátor, lehet én néztem el valamit. Azért köszönöm a segítséget.
2012. szept. 20. 18:26
 7/11 anonim ***** válasza:

azért az ötös válaszoló nagyon okosnak gondolja magát.

közig MSc...

inkább BA bocsika :PPPPPPP

2012. okt. 12. 22:19
 8/11 anonim ***** válasza:
BA és MA..
2012. okt. 12. 22:35
 9/11 anonim ***** válasza:
38%
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna kedves utolsó!! Az MA és az MsC kifejezés ugyanaz. Ezt olvasd el azért: [link] :DDDDDDDDDDDDD
2012. okt. 18. 18:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Mint ahogy az alapképzés is lehet BA vagy BsC....
2012. okt. 18. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!