Estis diákkal hogy lehet utazni?
Faluban lakok, estin járok suliba, estis diákom van ebből adódóan. Az nem világos, h csak a tanintézet és a lakhely között használhatom e a diákom, vagy vehetek a mellettünk lévő városba is helyi járatú buszra bérletet?
Nappalin és estin bárhova lehet, nem? levelezőn pedig csak lakhely és suli között?
Jaaa, hogy estis vagy! Az utolsó kérdés maradt meg bennem, hogy levelezős.
Hát de itt le van írva, ha nem is olyan szépen.
50%-os bérletet vehetsz bármelyik városban.
igen, mert végülis valahogy utazni kell a buszmegállóig is. egyszerűen nem értem. ha pl vidéki vagyok, pestre járok be, akkor mit gondolnak? a vidéki busz elvisz a suliig? hát valahogy el kell jutni mindennap suliba.
vagy ha városi vagyok, akkor se a suli mellett lakom, h ne kelljen a bérlet...nem értem.
Neten olvastad?
Szerintem is úgy lenne logikus, ha helyi, városi bérletet is lehetne venni, gondolom így akarták ők is, csak belebonyolódtak a saját leírásukba, nem tudták normálisan megfogalmazni.
Hát, szerintem meg az 1. melléklet 15. pontjánál, a levelezőnél ki van húzva a helyi közlekedésnél a kedvezmény.
De a nappalisoknál meg az estiseknél meg a Fát. mellékletére hivatkozik, az meg fogalmam sincs, hogy mi.
de ez szerintem azt jelenti, hogy vehetünk bérletet
estisként bárhova, ezt a mondatot nem lehet máshogy értelmezni:
"az oktatási intézmények nappali oktatás munkarendje és esti oktatás munkarendje szerint folyó oktatásában részt vevő tanulója 18 éves korig, vagy a középiskolai tanulói jogviszonyt igazoló diákigazolvány érvényességének lejártáig: bármely viszonylatban megváltható, viszonylati kötöttségű kedvezményes bérlettel."
Ennek azt kell jelentenie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!