Hogyan kell főiskolán felvenni a kurzusokat/tárgyakat?
A kötelező tárgyakat gondolom mindegyiket muszáj felvenni, de a kötelezően választhatóak közül hányat kell felvennem?
Illetve az órarendemet nekem kell a nulláról összeállítani vagy használhatok egy kész órarendet is? Ha igen, akkor ezt hol tudom megnézni?
PTE-PMMIK-n vagyok elsőéves. Előre is köszönöm a válaszokat!
Az a bajom, hogy semmilyen értelmes leírást nem találtam, mit-hogy kéne csinálni.
Mi a menete az egész tárgyfelvételnek? ETR-en kiválasztom mikre kell/szeretnék járni és ezekből állítom össze az órarendem?
Amennyire én tudom, kötelező és kötelezően választható tantárgyakból meg van szabva, hogy hányat kell teljesítened ahhoz, hogy megkapd a diplomát.
A tárgyakat Te magad pakolod össze, tetszésed szerint alakíthatod az órarendet, a lényeg, hogy államvizsga előtt meglegyen az x kötelező és kötelezően választható tárgyakból a kellő mennyiség. ..
Én azt javaslom, vedd fel az első félévre ajánlott tárgyat, feltéve, ha így vannak rendszerezve.
Ha nem, akkor csak a kötelezőket, és annyi kötelezően választhatót, amennyivel úgy gondolod, nem terheled túl magad. Jobb tanáccsal sajnos így látatlanban nem tudok szolgálni.=/ Ha majd ír egy PTE-s, ő jobban fog tudni tájékoztatni.:)))
Fóruma véletlen nincs a szaknak?
Mérnök informatikus szakon vagyok.
A tárgyakat már látom, csak azt nem tudom melyiket kell felvennem. Egyszerűen nem látom át, hogyan kéne nekiállni :(
És azt sem, hogy az órarendet, hogyan kéne összeállítanom.
az abaj hogy ezt az etr rendszert nem nagyon ismerem
ezt tlaáltam neked itt a szakod honlapja
ott van hoyg menniy kreditet kell teljesíítened miből
van egy olyan fül oldalt hogy oktatásszervezés- órarend - esetleg ott találhatsz hasznos infót én nem tudom hoyg hogy kell ott összeállítani nekünk a neptun állítja össze ahogy bepipáljuk a tárgyakat
Idáig világos. Az órarend menüpontnál a "A 2012-2013 I. féléves tervezett órarend (naprakész változat)" -ot már megnéztem és odáig jutottam, hogy a programmal amit letölt, lehetne összeállítani az órarendet.
Itt találtam, egy késznek tűnő órarendet, csak nem tudom, hogy most ez használható-e vagy át kell-e alakítanom!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!