Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Joghallgatók, adnátok pár...

Joghallgatók, adnátok pár tippet a hatékony tanuláshoz?

Figyelt kérdés

Ugye itt keményen kell magolni a paragrafusokat, és egy idő után már teljese lefárad az agyam, de olyan szinten, hogy néha már egy telefonbeszélgetést se tudok lebonyolítani, mert nem fogom fel, amit mondanak.

Szóval érdekelne, ti hogy oldjátok meg a magolást, valami hatékony módszer vagy ilyesmi.

Köszönöm szépen előre is! :-)

2012. szept. 3. 12:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Talán nem magolni kellene. :)

Harmadéves leszek, és eddig úgy végeztem el két évet csúszás nélkül, hogy nem magoltam. Én így jöttem erre az egyetemre, hogy nem fogok magolni. Emiatt értek hátrányok, pl. rosszabb jegyet kaptam, mert nem szó szerint idéztem a jogszabályt, ennek ellenére nem a legrosszabb jegyeket kapom. Mivel elsősorban érteni akarom a rendszert, és nem bevágni, sokkal könnyeben megtanulom, mintha csak úgy tekintenék a jogra, hogy csak betűk egymásutánisága, amelyek véletlenül kiadnak egy-egy értelmes szót. Ha így állsz neki, akkor sajnállak, mert ez annyira monoton lehet, hogy biztosan nem tudnék 1 évnél többet eltölteni az egyetemen.

Az hogy tudod szó szerint az az anyag nagyjából 30%-a. Nyilvánvalóan fontos, hogy szó szerint tudd a jogszabályt, mert a jogalkotó nem véletlenül azt a kifejezést használja, ha más kifejezés lenne, akkor a törvény célja nyerhetne új értelmet.

Pl. nagyon nem mindegy, hogy névjognál mit használsz: Családi név és utónév, vagy családi név és keresztnév. Vizsgán pl. azonnal kivágnak, ha keresztnevet említesz, mert nem csak helytelen, hanem diszkriminatív is egyben (egy ateistának, aki nincs megkeresztelve, vagy egy buddhistának hogyan lehetne keresztneve?)

Ha ezeket értelmezed, és 20x elolvasod a jogszabályt, akkor nyilván sokkal egyszerűbb megtanulni, mint úgy elővenni valamit, hogy ezt így meg kell tanulni. Ennyi erővel a fizikát is be lehetne magolni, de mi értelme lenne? Nem ez a lényeg. Arról nem is beszélve, hogy így egy jobb helyen jutsz el még az államvizsgáig sem.

2012. szept. 3. 13:06
 2/2 anonim ***** válasza:
Ne magolj hanem értelmezz dolgokat. Én most leszek másodéves. Tavaly a római jogot is pl ertelmeztem. A dolgok ott szépen egymásra épülnek így egyik dolog jön a másikból, párhuzamba lehet állítani dolgokat. Ne úgy tanuld a fogalmakat mint egy verset hanem magyarázd meg magadnak. Én így csinálom és eddig bejött :D
2012. szept. 3. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!