Nagyon nehéz 11. -ben leérettségizni?
"Leérettségizni" nem nehéz. Ha ez alatt azt érted, hogy " meg legyen a kettes".
Magyarból szerintem simán le tudnál érettségizni kettesre, ha tanultál nyelvet általánosban, akkor abból is. Úgyértem, idén és nem 11.-ben.
A többi tárgyból is megoldható 3 év alatt.
De nem tudom, ezek után hova akarnál menni tovább. Szakmát tanulsz, vagy mi?
Jó érettségit tenni meg így esélytelen, szerintem. ( Ha hármas tanuló vagy.)
Tanulni kell. Én most leszek végzős, és tavaly (11.-ben) 3 osztálytársammal együtt bevállaltunk 3 előrehozott érettségit, és elég jól sikerültek. A közös tartárgyaink a matek és az angol voltak. A matek 97-98 lett, az angol pedig 92-97 között mozgott. Az egyik osztálytársam infobol (98%), a másik fizikából (86%), én pedig kémiából csináltam még közepet (87%). Majd jövre jöhet a többi.
Semmi sem lehetetlen, nem értem az előző hozzászólók negatív hozzászólásait. Mondjuk, hármunkat is hülyének néztek a suliban, nem jogosan (hiszen elég jól érettségiztünk). Szóval hajrá! Habár nem árt, ha előtte tanárhoz jársz angolból (én is jártam). A matekhoz csak logika kell (semmi más, tényleg, a fv. táblában minden benne van).
18/L
Köszi a válaszokat. Igazából ha akarok akkor tudok teljesíteni, csak lusta vagyok. Nyelvérzékem pedig elég jó.
Ha leérettségiztem mindenképp ki akarok menni Hollandiába a testvéremhez, dolgozni aztán fősulira járni.
Én magántanulóként megcsináltam 12.-ben. Én is nyelvi előkészítős voltam, tehát gyakorlatilag 11.-es voltam.
Szóval osztályozóvizsgát kellett tennem,plusz az érettségi, mindez egy évben. Az érettségijeim mind 80-90%-osak voltak, pedig amíg bejártam, semmit sem tanultam.
A kitűnő tanulók pont azok, akik simán letesznek egy egyszerű osztályozó vizsgát. De nem is kell hozzá kitűnő tanulónak lennei, nálunk a fél évfolyam leérettségizett tavaly évvégén (pedig nem vagyunk mind nyelvi előkészítősök), amihez 2 osztályozó vizsgát is kellett tenni (11.-es és 12.-es anyagból). Tulajdonképpen érettségi típusó feladatok voltak, amit még jó, hogy meg tudsz oldani, hiszen érettségire jelentkezel, nem? Ráadásul az osztályozó vizsgánál a jegy számít, elég 80 %-ra megírnod, tehát még annyira sem kell izgulni, mint az érettségin (ott a % számít). Tapasztalatból mondom :)
Ne ijedj meg egy osztályozó vizsgától, könyörgöm! XD Basszus...aki éretttségizni megy ilyenektől már ne féljen! Ha meg mégis, lehet, hogy egy belső hang benned azt mondja: ,,még nem vagyok eléggé felkészülve". Akkor meg nem kell menni. Majd jövőre lehet, hogy 2-3 %-kal jobban sikerülne, és az is számít :)
Vagy jelentkezz be az utolsó éved (13.) év elején. Akkor nem kell, csak egy évfolyamból osztélyozót tenned. Mondjuk, az év végi érettségikben az a jó, hogy a saját tanáraid vizsgáztatnak (már ha elég nagy a sulitok), így jobb %-ot adnak; míg év elején gyakran másik suliban van idegen köryezetben, idegen tanárokkal. Ebbbe is gondolj bele!
Amúgy valami elképzelés, hogy mi szeretnél lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!