A Debreceni Egyetemnek van főiskolai része?
mert gondolom az orvosi része az egyetem nyilván
de az ilyen szakok, hogy tanító, vagy csecsemő gondozó szak
ezek csak főiskolai képzések nem?
Nincsen már egyetem meg főiskolai képzés.
BSc van és MSc. (Valamint BA és MA a megfelelő szakterületeken.)
A karok nagy részén most már osztott, kétciklusú képzés folyik. Van alapképzés (BSc vagy BA) és mesterképzés (MSc vagy MA). Csak az ÁOK-n, a FOK-on és az ÁJK-n van osztatlan képzés. Az orvosi és jogászképzés ugyanis még mindig osztatlan.
Éppen ezért nincs "főiskolai része" meg "egyetemi része". Vannak alapképzések, ha neked csak egy akármilyen diploma kell, azt kell elvégezni. A mesterképzéseken meg szakosodsz és van, hogy használható tudásra is szert teszel.
ha debrecenbe megyek tanító szakra, akkor hogy mondom?
a debreceni egyetemre megyek?
Mondjuk a debreceni egyetemnek pont hogy nincs tanítóképzője. A tk pontos neve: Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola
Egyébként jól gondolad, a csecsemőnevelő régen a böszörményi főiskolához tartozott, azt is, ahogy sok minden mást is beilvasztottak a Debreceni Egytembe.
A szóbeszédben egyetemnek még a régi Kossuth Lajos Tudományegytem, Agrártudományi egyetem, stb. karait, szakjait értik. Persze formailag igaz,anit már írtak előttem is, csak kicsit hülyén veszi ki magát :D
De a TK teljesen külön van, sose volt a DE vagy annak jogelődjének része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!