Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Felvettek ELTE-TTK földrajzra....

Felvettek ELTE-TTK földrajzra. Milyen ez a szak?

Figyelt kérdés

Valaki aki oda jár(t), tudna mesélni??

Ezen a szakon mennyire húzós a vizsgaidőszak, a heti óraszám :2 -t hogy kell érteni? 2 óra hosszáig tart egy óra?

MI a különbség a szeminárium és az előadás között?

Milyenek a gyakorlatok?

Az egész szak, egyetemi élet érdekelne... nagyon izgatott vagyok már:) :$

2009. júl. 27. 17:29
 1/5 anonim ***** válasza:

én bioszos vagyok, de egy barátnőm földrajzra járt.

Egyelőadás 90 perces, vagyis 2x45, és 2 órás időközökra osztják be az órarandet, hogy legyen idő egyik óráról átérni a másikba, kajálni, stb...

Szemináriumon jóval kevesebben vannak, és általában speci, vagyis nem kötelező, de ha van időd és érdkel akkor felveheted-tárgy.

Sok táblázatot kell a geo-n megtanulni, kristályok szerkezetét, meg ilyesmiket.

Gyakorlatokról sajna földrajz ügyben nem tudok sokmindent mondani, csak annyit, hogy terepgyakorlat az érdekes szokott lenni, ahogy bioszon is.

Maga a kari épületek jók, egyedül a menza hiányzik, de van meleg kajás büfé.

Az átlag óraszám amúgy kb 30 szokott lenni, persze ez angyon eltérhet, félévtől függően, emg hogy mennyit sikerül tejesítened, ugyanis sok tárgy a következő félévekben előfeltételes, vagyis, csak akkor veheted fel, ha a feltétel tárgyat az előtte lévő félévben megcsináltad. (értelemszerűen neked ilyen még nincs)

Nagyon jó a C épületben általában szerdánként rendezett matekos teaest, mindenkinek ajánlom, jó társaság, társasok, logikai játékok, tea-keksz-ropi vár mindenkit :) Jha és a szerepjátékos klub (aminek szerény személyem tagja is) Ha bulizósabb vagy, szoktak lenni midenféle egyetemi bulik, bár azokban nem vagyok járatos...

Jha, és én imádtam a gólyatábort :) Ha mész, készülj fel: semmi áram vagy folyóvíz, pottyantós wc, este nagyon hideg van, de megéri :) jó társaság, túrázás sátrazás, szivatás nálunk csak 1 nap volt, az sem volt olyan rossz, inkább poénos és néha bosszantó. Bár nem tudom, idén miylen lesz...

Ha van még kérdésed, akkor írj nyugodtan :)

21/L

2009. júl. 27. 18:11
 2/5 anonim ***** válasza:
jha igen elfelejtettem, a gólyatábor együtt van a biosz, földrajz és környezettan szakosoknak, Bódvarákón :)
2009. júl. 27. 18:20
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én föcis vagyok, néhány dologra felhívnám a figyelmed :)

Tudom, hogy mindenki azzal jön, h ááá a szorgalmi időszak csupa móka-kacagás, főleg itt földrajz alapszakon(sztem azt is sokszor fogod hallani,h a mi szakunk a büfészak,oylan egyszerű:)) de azért ez nem így van...én első félévben mondhatni rendesen bejártam szinte minden előadásra,de év közben nem tanultam,csak arra,amikből zh-kat írtunk.Namármost zh-kat általában csak gyakorlaton írunk,ami kb harmada az össz óraszámnak...úgyhogy nekem az első féléves vizsgaidőszakom elég durva volt .Legalábbis akkor ezt hittem..az 5-6 vizsgámmal...

Aztán jött a második félév...ennek az elején szorgalmas kislány módjára bejártam rendesen,de aztán csappant a lelkesedés, és alig voltam megtalálható az előadásokon..a vizsgaidőszakban meg majdnem meggebedtem...nemtudom,lehet h csak én vittem túlsába,de kész stressz volt nekem ez a 2 hónap..jegyzetek beszerzése, átdolgozása,MEGTANULÁSA...De ami a legbosszantóbb, hogy rájöttem, h tök érdekes órákról maradtam le,amiken ha benn lettem volna, és neadjisten jegyzeteltem volna, sokkal könnyebben megtanulom, és hasznosan is töltöm el az időm:)

Összegezve sztem járj be minél több előadásra,megéri, jó kis szak ez:)

Első félévben figyelj az ásványtanra,főleg a gyakra,nekem ez volt a legnehezebb tárgyam.Meg ami még szivatós az a közgáz,amin ha nem mész át 1. félévben,nem veheted fel 2. félévben a közgáz 2-t...ami viszont szigorlat alapfeltétele, szóval 3-4 félévben mindenképp meg kell csinálni.

2. félév legdurvább tárgya nekem a bevezetés a környezet és természetvédelembe című tantárgy volt.Ez ez az egyik legérdekesebb óra, de a vizsga NAGYON nehéz..időben kezd el olvasni a könyveket amiket ad a tanár, jegyzeteld ki mindkettőt,és a tételeket is dolgozd ki,vagy szerezd meg,valamint NE az utolsó vizsgaidőpontokba menj vizsgázni mert megszívod!!Mindegy,ez még odébb van,de gondoltam felhívom rá a figyelmed,ha valaki ezt nekem is megtette volna, lehet h most nem kellene újra felvennem e nemes tantárgyat:( Ja amúgy ez lesz az egyetlen szóbeli vizsga ebben a 2 félévben.

Terepgyak a 2. félévben lesz belső erőkből, 3 db, egyszer a Gellért-hegyen egy 2 órás, egyszer egy egynapos Budaörsön, aztán egy 3 napos(nem ottalvós) szintén Budaörsön(ehhez majd párokat kell választani)

Az egyetem amúgy sztem nagyon jó, jófej emberek,tanárok ,programok:)Ahogy az előttem író mondta,a gólyatábort ki ne hagyd...tényleg alig van szivatás, csak azt csinálod meg amit akarsz, de szinte egy durva feladat sincs

Kicsit hosszú lett, remélem tudtam segíteni

2009. júl. 27. 23:02
 4/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!!!!

Sokat segítettetek tényleg!:):)

Remélem majd írhatok még nektek, ha vmiről gőzöm sincs :D :$

mégegyszer köszi, és alig várom a gólyatábort=)

2009. júl. 28. 15:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia

Mennyire kell földrajzra matek?Mert gondolkodom,h jelentkezek ide,de 2 lett a matek érettségim.

2011. jún. 26. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!