Érdemes ebben a mai gazd. -i helyzetben diákhitelt felvenni? Meg úgy egyáltalán? :S
Figyelt kérdés
Aki ebben benne van,érdekelne a véleménye,hogy mennyire nehéz esetleg visszafizetni,nő a kamat és ehhez hasonló dolgok.Persze mások véleményét is szívesen veszem.2009. júl. 24. 15:41
1/9 anonim válasza:
Szerintem ez nem annak függvénye, hogy érdemes, vagy nem. Nyilván, ha valaki el tudja végezni a sulit anélkül, hogy felvenné a diákhitelt, az ne verje magát feleslegesen adósságba. Viszont aki nem tudja enélkül finanszírozni a tanulmányait (pl. én), annak nincs sok választása. Az a lényeg, hogy ha felveszed, ne szórakozásra költsd, hanem a tanulmányaidra, úgy megéri.
2/9 anonim válasza:
én 4 évig diákhiteles voltam, m költségtérítéses szakra jártam plusz albiban laktam Pesten, m a sulinak nem volt kollégiuma. Őszintén? diákhitel nélkül kaját sem tudtam volna venni. Tulképpen részben a dhitelnek is köszönhető, h ebben a hónapban lediplomáztam. 4 hónap múlva meg kezdhetem visszafizetni függetlenül attól, h van-e már munkám vagy sem. Megbántam-e? egyáltalán nem. muszáj volt felvenni, de ebből finanszíroztam az összes nyelvvizsgámat, külön nyelvórákra is tudtam járni meg ruhákat venni.meg egyáltalán, h a fővárosban élhettem. úgy tudom most 4100 Ft körül van amit vissza kell fizetni havonta.
3/9 anonim válasza:
úgy egyáltalán sem, hát még a "mai gazd. helyzetben"
hacsak nem létszükséglet, ne vedd fel, inkább dolgozz vmit
én felvettem, mert fel kellett, és havi 9500!!!!!!!! forintot fizetek vissza havonta
már 28 éves vagyok, de esély sincs, hogy a közeljövőben megszabaduljak ettől a hiteltől.
4/9 anonim válasza:
Ez független a mai gazdasági helyzettől. Ha nem muszály hitelt felvenned, akkor ne vedd fel. Sokkal célszerűbb valamilyen melóval megszerezned azt a pénzt, amire szükséged van. Nekem egyetemiste koromban 1 félév volt, amikor fel kellett vennem, mert annyi kötelező gyakorlatom volt, ami mellett nem lehetett dolgozni. (dolgozni pedig csak egy-két szak mellett nem lehet, pl. orvosi, fizikus, matematikus). Ha végig felveszed a mai maximális összeget, akkor rohadt jól fogod magad érezni, de a kamatos kamatokkal, és a nagyon enyhe kötelező törlesztéssel sokmillióra fog dagadni a tartozásod, és ha majd komoly hitelre lenne szükséged (pl. lakás) az lehetetlenné válik, mert a tartozásod miatt hitelképtelen leszel.
5/9 anonim válasza:
Nekem muszáj volt felvennem a max. összeget, tavaly 207000.-Ft, idén 219500.-Ft a tandíjam. A szüleim nem tudnak támogatni, így maradt ez. Az viszont tény, jól jött/jön a megmaradt összeg.....
6/9 anonim válasza:
Ha nem vagy rákényszerülve, fel ne vedd. Ha rá vagy kényszerülve, akkor meg értelmetlen a kérdés, muszáj felvenned.
7/9 anonim válasza:
Sztem nem. Ha most nincs pénzed később miért lenne, méghozzá bónoszba az óriási kamat? Tanulj meg spórolni én is azt teszem... így nem kell költsönkérni, hitelt felvenni... És ha takarékoskodsz az otp-t nem ajánlom... lószar semmi kamatot kapsz... előnye, h állam támogatja, ha szarba kerül...
8/9 anonim válasza:
spórolni? miből? havi jövedelmem a szociális támogatás,ösztöndij,bursa...ez max 30ezer,ebből nem lehet albit fizetni+közlekedés+kaja+ minden egyéb...muszáj volt diákhitel...
spórolnék,de nincs miből...
munka? borsodban mutass bármit,elvállalom...
9/9 anonim válasza:
Nem nagyon. Eddig felvettem 600ezret,és most nemrég küldtek értesítőt,h 644ezret kell visszafizetni majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!