Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Igaz, hogy a vegyészek hamarab...

Igaz, hogy a vegyészek hamarabb meghalnak?

Figyelt kérdés
Állítólag a körülmények miatt igen. Akkor mégiscsak a vegyészmérnök jobban megéri? Vagy hogy is van ez?

2012. aug. 22. 17:20
 1/10 Shai-Hulud ***** válasza:

Hamarabb mint kik???

- mint a forma 1-es pilóták?

- mint a fűrésztelepi munkások?

- mint a motorosfutárok?

- mint az afrikai járványkórházi segédnővérek?

- stb...

És milyen körülmények miatt?

- megisszák a vegyszereket?

- nincs méregkamra?

- nincsenek szabályok a veszélyes anyagokkal való munkavégzésre?

Miért halnának meg hamarabb?

Ha elüti a villamos, az ugye nem azért van, mert vegyész?

2012. aug. 22. 17:34
 2/10 anonim ***** válasza:
a villanyszerelők is.. ennyi erővel :D
2012. aug. 22. 18:08
 3/10 A kérdező kommentje:
Egyébként nem én gondolom ezt:D Szerintem is baromság:)) Viszont láttam egy olyan kérdésnél, ami arról szólt hogy egy vegyész milyen káros tényezőkkel kell számolnia, egy olyan választ, hogy ők hamarabb meghalnak meg ilyenek.. Szóval csak ezért tettem föl a kérdést:)
2012. aug. 22. 20:21
 4/10 anonim válasza:
Ez a kérdés engem is nagyon foglalkoztat, mert szeretnék vegyész lenni, viszont sokan azt mondják, hogy hiába a jó fizetés, az egészség tönkremegy. Mert ugye akármilyen modern az elszívófülke, akármilyen szigorú előírások vannak, azért az adott vegyszerből, amivel dolgozol jut rendesen a szervezetedbe is... Most akkor ez hogy is van? Egy tapasztalt vegyész válasza sokat jelentene.
2012. aug. 24. 11:29
 5/10 anonim ***** válasza:

Melyik az a kérdés? Belinkeled? Lehet én írtam a választ.

Én vegyész vagyok, de szerintem részben igaz. Szóval ezt ne vedd 100%-ra. Nekem az egyetemen mondta még a műszaki kémia tanárom, hogy sosem dolgozna vegyigyárban, mert sok ismerőse rákos lett. Én most ilyen gyárban vagyok vegyész. És van rákos kollégám pár, illetve valakinél folyamatban van, valaki most jött vissza másfélév táppénzről kemoterápia miatt. Valaki 5 éve tünetmentes, a műtéte óta. Az egyik kollégám 4 hete halt meg rákban. És még legalább 3-4-ről beszéltek nakem, akik a elmúlt 3-4 évben haltak meg. Szerintem jóval nagyobb a rizikó ilyen rákkeltő anyagokkal dolgozva naponta. Én kerülöm, ahogy csak lehet. Vegyészmérnök még rosszabb szerintem, mert ők még nagyobb mennyiségekkel dolgoznak az üzemi méretek miatt. Ott elszívásra sincs lehetőség annyira. De lehet papírmunkád is vegyészként egy gyárban. Meg a diplomásak inkább csak kiadják a feladatokat a technikusoknak jobb helyeken, így ők nem dolgoznak folyamatosan vegyszerekkel.

2012. aug. 24. 19:29
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát.. nem valami bíztató hir.. Na de mindegy, itt az említett kérdés: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-..
2012. aug. 24. 20:02
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem vegyigyárban dolgozó emberek között legalább annyi rákos van!
2012. aug. 25. 22:05
 8/10 anonim válasza:
Igen, az lehet. Csak nem mindegy, hány évesen lesz valaki rákos. Mondjuk én nem örülnék neki, ha 40 évesen azzal kellene szembesülnöm, hogy 1 vagy 2 évem van hátra...
2012. aug. 26. 18:57
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én vegyésznek tanulok, semmi bajom :D

Dolgoztam ciánvegyülettel, arzénnal, benzollal, sugárzó anyagokkal, sok mérgező/káros anyaggal, mégsincs bajom, nem is lesz. :)

A tanáraink többsége is idős, és majd kicsattannak az egészségtől, pedig naponta dolgoznak a laborjaikban.

Ha szeretnél vegyész lenni, akkor ne tántorítson el, hogy esetlegesen káros a szervezetedre X anyag. Nem kell megenni/meginni, és akkor nem lesz probléma. :) ;)

2012. aug. 27. 15:01
 10/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: ez igazán hasznos és nyugtató válasz volt. Ment a zöld kéz!
2012. aug. 27. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!