Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Vegyészek, vegyészmérnökök...

Vegyészek, vegyészmérnökök tanácsát szívesen fogadom?

Figyelt kérdés
Az következő tanévet ha minden igaz a felsőoktatásban kezdem.Hosszas gondolkodás után és a gimnázium 4 éve alatt megérett bennem a gondolat,hogy a kémia irányában szeretnék továbbtanulni.Most már csak egy,de talán a legnagyobb probléma áll előttem,ugyanis választani kell a 2 talán legjobb egyetem közül.Ez pedig az ELTE kémia szakja és a Műszaki egyetem vegyészmérnök képzése.Örömmel hallgatnék tanácsokat,érveket,beszámolókat erről a két szakról(erősségek-hátrányok),mi szólít az egyik illetve másik mellett.
2012. febr. 21. 00:06
 1/3 anonim ***** válasza:

legjobbak?R U Kidding Me?

Inkább egy vidéki egyetemre! Szeged,westprém...

Ezekről még diáktól jót nem hallottam..

2012. febr. 21. 06:35
 2/3 anonim ***** válasza:

Talán ne vitatkozzunk azon, hogy a BME-n a legjobb-e a vegyészmérnök képzés! A SZTE tényleg jó kémiában, de szerintem nem ez volt a kérdés.

Szóval: Attól függ, mit szeretnél. ELTE-re nem jártam soha, de barátaim igen. Ők a kémián nagyrészt csak kémiát tanulnak, meg egy kis matekot, fizikát, talán bioszt. A BME-n viszont a vegyészmérnökök a kémia mellett sok "mérnöki" dolgot tanulnak: folyamatszervezés, vegyipari géptan, vegyipari műveletek...Azt nem mondom, hogy ha a BME-re mész, akkor mindenképp egy gyárban fogsz dolgozni, de sokkal nagyobb esélyed van rá, mint ha az ELTE-re mennél.

[link] itt a BME tantárgylistája, kiválaszthatod a szakirányt is, és akkor látod, hogy ott mit tanulnak.

[link] ez pedig az ELTE kémia.

2012. febr. 21. 09:18
 3/3 anonim ***** válasza:
én is az első válaszolóval értek egyet. SZTE vagy PE.
2012. febr. 21. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!