Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Igazuk van a jövővel kapcsolat...

Igazuk van a jövővel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
két fiú testvérem van, mindketten szakácsnak "tanulnak" de, egyikőjüksem veszi elő a könyveiket amikor iskola van. hazajönnek és le ülnek gépezni, azt is mondani kell nekik, hogy pakoljnak be másnapra. a nagyobbik testvérem most 18 evés még van egy éve és utána végez, jár gyakorlatra de, ott csak ugráltatják és én még nem láttam őt főzni (saját bevallása szerint sem tud sokaz). a másik tesoóm az 16 éves és ő most lez 10. -es, ő majd később fog gyakorlatra járni de, ő sem tanul egy betűt sem tavaly lett kilencedikes de, én még egyszer sem láttam, hogy elővett volna egy könyvet vagy, hogy leckét írt volna. ők mind a ketten úgy gondolják, hogy majd megszerzik a szakács szakmát és majd kimenne külföldre dolgozni és ott majd sok pénzt keresnek és milyen jó lez nekik, hogy egész életükben egy szót sem kellett tanulniuk mégis gazdagok lesznek, angolt tanulnak de, csak kettese belőle tényleg nem is érdekli őket a szakma, csak azért tanulnak szakácsnak mert nemvolt semmi elképzelesük, hogy mik legyenek majd. ők azt mondják, hogy nem kell semmit tanulniuk mert, minek?! egy szakácsnak nincs szüksége matekre fizikára stb. -re. szerintetek?
2012. aug. 21. 18:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Ja, persze, mert nyugaton kapkodna a kelet-európai szakácsok után, aki főzni sem tudnak... álmodik a nyomor.

Biztosan jól fognak keresni majd tányérok mosásával, de meggazdagodni nem fognak. Legfeljebb ha tényleg van tehetségük, ellesnek valamit a konyhán a mestertől,m és kéősbb érvényesülnek.

2012. aug. 21. 18:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Az igaz,h ha kimennek kulfoldre es szakacskodnak azzal igen jol lehet keresni. A nyelvet meg odakinn kulfoldon lehet elsajatitani igazan.a nyelven kivul az eg vilagon semmire nincs szukseg.ez van. En inkabb a tanulosabb tipus vagyok,majd egyetem stb. De be kell latni ,ha vki tanul(diploma stb) akkor attol nem biztos ,h jo helye lesz ..sooot. nehez elhelyezkedni. Most a tesoidrol van szo,ha igy latjak jonak,es feleslegeden nem magoljak a tori,kemia leckeket azzal nincs baj.figyeld meg ,h ha meg csak kettesre is erettsegiznek,kimennek kulfoldre ,akkor ott nem fog nekik hianyozni az,h huhh nem tanultak meg a tenyleg felesleges dolgokat.
2012. aug. 21. 18:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Elsonek meg csak annyit:h meg ha csak a tanyerokat mosogassak is,akkor is jobb fizetesuk lesz,nem lesznek anyagi gondjaik.ha kulfoldre megy vki ,abbol csak jobban jar,bár vki nem tudja kihasznalni,az az o baja.
2012. aug. 21. 18:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Mintha írtam is volna, hogy jól fognak keresni mosogatással... de azt nem hiszem, hogy meggazdagodnak szakácsként, ahogy ők gondolják.
2012. aug. 21. 18:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Aha,ironiarol hallottal mar?
2012. aug. 21. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!