Ha már van diákhitel 1 szerződésem felvehetem a diákhitel 2-öt?
Igen, de azt gondolom tudod, hogy a 2 csak a tandíjad fedezésére használható fel.
Egyébként minden ezzel kapcsolatos kérdésre választ ad a diakhitel.hu
Igen tudom,de elég is az Nekem.
Azt hallottam,hogy csak az veheti föl a kettőt akin idén kezdi a tanulmányait,de megnézem a honlapot.Köszi!
Tudtommal nincs ilyen megkötés, hogy csak az veheti fel aki idén kezd.
Felveheted, mindkét típusú hitelből lehet 1-1 érvényes szerződésed.
Az első hozzászóló vagyok.
Én sem tudok ilyen megkötésről, emellett pedig nagyon értelmét sem látnám a dolognak, ugyanis a 2 hitel alapjaiban véve különbözik egymástól. Hiszen az első ugyan megkötött összeghatárokon belül, de szabad-felhasználással vehető fel, a második viszont korlátlan összegben vehető fel, de csak a tandíj kifizetésére igényelhető.
Egyébként a diakhitel.hu oldal kezdőlapján van egy cikk (Mától újra igényelhető...), és ebben van a következő bekezdés:
"Az idei tanévtől az önköltséges vagy állami részösztöndíjas hallgatók a Diákhitel1 mellett a kötött felhasználású Diákhitel2-t is felvehetik, amely kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére használható fel. ..."
Szerintem ez a cikk arra értendő (én legalábbis úgy értelmezem), hogy akik idén megigényelték már a diákhitel 1-et, azok nem léphetnek vissza, és nem kérhetik helyette inkább a diákhitel 2-t. Illetve szerintem egy időben nem lehet a 2 hitelt felvenni...
Az pedig, hogy csak az idén egyetemet/fősulit kezdők igényelhetik a diákhitel 2-t, arra értendő, hogy az önköltséges forma nem egyenlő az eddigi költségtérítéses formával (nem akartam/akarok kioktatni senkit, de Nekem személy szerint ez eddig nem volt annyira egyértelmű).
Minden esetre tényleg jobb, ha a központot hívja fel mindenki, aki érdeklődik! Vagy "Mi másra jó a facebook?" alapon meg lehet kérdezni a dolgot a Diákhitel adatlapján is... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!