Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha már van diákhitel 1 szerződ...

Ha már van diákhitel 1 szerződésem felvehetem a diákhitel 2-öt?

Figyelt kérdés
2012. aug. 21. 11:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Igen, de azt gondolom tudod, hogy a 2 csak a tandíjad fedezésére használható fel.

Egyébként minden ezzel kapcsolatos kérdésre választ ad a diakhitel.hu

2012. aug. 21. 11:36
 2/11 A kérdező kommentje:

Igen tudom,de elég is az Nekem.

Azt hallottam,hogy csak az veheti föl a kettőt akin idén kezdi a tanulmányait,de megnézem a honlapot.Köszi!

2012. aug. 21. 11:45
 3/11 anonim ***** válasza:
Én mintha azt olvastam volna hogy előbb meg kell szüntetni a diákhitel 1 szerződést, csak úgy lehet a 2-t felvenni
2012. aug. 21. 12:19
 4/11 anonim ***** válasza:

Tudtommal nincs ilyen megkötés, hogy csak az veheti fel aki idén kezd.

Felveheted, mindkét típusú hitelből lehet 1-1 érvényes szerződésed.

2012. aug. 21. 13:18
 5/11 anonim ***** válasza:

Az első hozzászóló vagyok.

Én sem tudok ilyen megkötésről, emellett pedig nagyon értelmét sem látnám a dolognak, ugyanis a 2 hitel alapjaiban véve különbözik egymástól. Hiszen az első ugyan megkötött összeghatárokon belül, de szabad-felhasználással vehető fel, a második viszont korlátlan összegben vehető fel, de csak a tandíj kifizetésére igényelhető.

Egyébként a diakhitel.hu oldal kezdőlapján van egy cikk (Mától újra igényelhető...), és ebben van a következő bekezdés:

"Az idei tanévtől az önköltséges vagy állami részösztöndíjas hallgatók a Diákhitel1 mellett a kötött felhasználású Diákhitel2-t is felvehetik, amely kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére használható fel. ..."

2012. aug. 21. 14:14
 6/11 A kérdező kommentje:

Most ez mi?

[link]

2012. aug. 26. 21:01
 7/11 anonim ***** válasza:
Egy cikk. A diákhitel honlapján akkor nincs rendesen leírva ha ez valóban így van. Viszont a telefonszámuk az ott van, szívesen adnak felvilágosítást. Vagy ha nem is szívesen, de adnak.
2012. aug. 26. 22:53
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a cikk arra értendő (én legalábbis úgy értelmezem), hogy akik idén megigényelték már a diákhitel 1-et, azok nem léphetnek vissza, és nem kérhetik helyette inkább a diákhitel 2-t. Illetve szerintem egy időben nem lehet a 2 hitelt felvenni...

Az pedig, hogy csak az idén egyetemet/fősulit kezdők igényelhetik a diákhitel 2-t, arra értendő, hogy az önköltséges forma nem egyenlő az eddigi költségtérítéses formával (nem akartam/akarok kioktatni senkit, de Nekem személy szerint ez eddig nem volt annyira egyértelmű).

Minden esetre tényleg jobb, ha a központot hívja fel mindenki, aki érdeklődik! Vagy "Mi másra jó a facebook?" alapon meg lehet kérdezni a dolgot a Diákhitel adatlapján is... :)

2012. aug. 27. 14:16
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem, nem arra vonatkozik. A diákhitel kettőt csak önköltséges, vagy részösztöndíjas hallgatók igényelhetik. Aki korábban kezdte a tanulmányait, az költségtérítéses szakra jár, nem pedig önköltségesre. Költségtérítéses vagy állami ösztöndíjasok nem vehetnek fel diákhitel 2-t. Miért? Mert az ő tandíjuk nem emelkedett állítólag. Sajna ez van.
2012. aug. 27. 17:40
 10/11 anonim ***** válasza:
Ja és de, önköltséges és részösztöndíjasok felvehetik akár egyszerre is a két hitelt.
2012. aug. 27. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!