Hogyan épülnek fel az érettségi pontok?
az irodalom és a töri érdekel főként
mivel abból van írásbeli és szóbeli is
hogy számolhatjuk össze?
mennyi pontot ér külön külön a szóbeli és írásbeli rész?
magyarnál:
-írásbeli: 100 pont
-szóbeli: 50 pont
töri:
-írásbeli: 90 pont
-szóbeli: 60 pont
a szóbeliért kevesebb pont jár?
pedig rizsázni jobban tudok :/
Idegen nyelvből és a választott tantárgyból is van szóbeli és írásbeli is.
Csak matekból nincs szóbeli, ha legalább 2.-es az írásbelid.
a magyar és a töri érettségi a mérvadó nálam
akkor összesen azzal hány pontot érhetek el? 300 pontot, ha minden maximális?
azzal semmire se megyek :/
A felvételi pontszám az más. Százalékos eredmények lesznek az érettségi bizonyítványodban. Ha mondjuk a magyarod 90% (irodalom és nyelvtan együtt), a törid is 90% például, akkor duplázással 360 pontod lesz felvételin. 90+90=180 180*2=360
Ha mindkét érettségid 100%-osra sikeredik, akkor az 400 pontot jelent neked főiskolai jelentkezésnél.
ja értem
az érettségi után megtudom h hány pontom van
ki és mikor váltja át százalékra?
500 pont a max, két felé oszlik. 400 pont jön a tanulmányi átlagból, 100 pont pedig a pluszpontokból.
szval ahogy előttem is írták 400 pontot lehet elérni, és ehhez jön az esetleges pluszpontok.
am én azt mondom h a töri és a magyar qrva könnyű jóra megcsinálni. sose érdekelt egyik sem, érettségin se arra fektettem a hangsúlyt, és mégis mind a kettő elég tűrhető lett (magyar 91%,töri 76%). szval ha komolyan veszed, és tanulsz rá, akk menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!