Egy semmire sem jó diploma megszerzése után mihez kezdjek?
Lediplomáztam szociológiából szülői akaratra, szerintem ez a világ egyik legfeleslegesebb szakja.
Munkát természetesen nem találok, még a Mekibe sem vesznek fel, viszont meg kell élni valamiből.
További képzésre nincs pénzem, ingyen nincs semmi, pedig szívesen tanulnék olyat, ami érdekel. Hülye voltam, hogy annak idején nem tiltakoztam...
Marad a külföld?
"Anyámnak vannak jól élő szociológus ismerősei" :) :)
Ilyenek is vannak? Mesélj már róla egy kicsit! :)
Amúgy tényleg nagyon nehéz bármilyen(!) álláshoz jutni.
Még kisegítőihöz is.
Bolti állást próbálj meg keresni. Vagy bármilyen munkát akár részmunkaidőset is. Ha látják, hogy jól dolgozol, lehet továbblépni.
Ismerek több szociológust is, akinek jól megy.
Az idősebbek közül pl. intézményvezetők, önkormányzatnál vezetők, személyügyisek, statisztikusok, MTA kutatói, egyéb piackutatók...
Az évfolyamtársaim közül is valaki már több 100ezerért dolgozik a KSH-nál, más pedig az MTA kutatóintézetben. Azért nekik nem kis hátszelük volt. Képviselő szülőkkel a háttérben nem nehéz kikönyörögni a sokadjára sikertelen matek szigorlatot, opponensnek apu haverját kapni, majd a konzulenssel szembetalálkozni védésen.
Szia!
Én szociálpedagógus szakon végeztem és elmondhatom, hogy hasonló cipőben járok...immár két éve munkanélküli vagyok.Bolti eladónak túl képzett vagyok, más munkához meg egyetem kellene.Többnyire a biztosítási munkákkal, vagy Zepterrel és társaival kerestek meg.Ha pedig éppen jó lenne a végzettségem, hát akkor meg pályakezdő vagyok és tapasztalat kellene..Mindig volt valami.Talán kicsit könnyebb dolgom lehetne mint neked a szociológiával.Ugyanis, családsegítőbe, iskolába, fogyatékosokat ellátó otthonokba stb. el tudnék helyezkedni, HA nem a protekciósokat vennék előre vagy az idősebbeket, akiknek legalább 10 évjük van ledolgozva.Úgyhogy még van három hónapom most egy munkaügyis tanfolyamból és vagy elhelyezkedem itt Magyarországon ezzel az új szakkal,a diplomám pedig felejtős..vagy mivel októberben egy hétre kiutazom barátnőmhöz látogatóba Londonba, így felmérve a a terepet ez is ssóba jöhet.Nem mindegy, hogy kint takarítok szállodát, vagy kávét főzök, más meg diplomával itthon utcát seper??Mellesleg egy másik ismerősöm pedig a politológiával nem ment semmire..1 év után elment felszolgálni egy pizzériába, a kezdeti 18 éves kori nagy tervei helyett.Ugyanis politikus akart lennei, nem is értem mit gondolt akkor, pedig nagyon szeretem őt, de ez nem a legkeresettebb szakma főleg egy törékeny lánynak.Nem mindenki való politikusnak sztem.Gúnyolták is sokat, hogy büfé-ruhatár szakos vagy megkérdezték állásinterjún tőle, hogy ez mit is takat valójában, ami lássuk be nem egy túl jó kezdés, hogy a megpályázott állásra behíváskor azt sem tudják mi az a szak amire jártál.Úgyhogy azt modnom, keress ráa googleban ingyenes képzésekre,mert vannak!!!Max levelezőn vagy estin, de vannak és nem csak fiataloknak, meg 23-25 év alattiaknak.Vagy menj el egy olyan szervezethet, akik végzett hallgatókat közvetitenek ki.Gondolok itt Adecco vagy JOker karrier és ők nem diákokat, hanem felnőtt végzett embereknek keresnek munkát.Vagy marad LOndon, hidd el az sem szörnyű.Én is imádom a családom és most hétvégén vázoltam a szitut nekik, elég jól fogadták, vészesebbre gondoltam.Barátnőm is négyszer haza jön egy évben, csak előre kell foglalni a jegyet és olcsóbb.nekem most egy 20 ból kijött minen.Sok sikert, remélem segítettem egy kicsit!Ha másban nem legalább tudod, hogy nem vagy egyedül.És tudom, ilyenkor nem a lehurrogásra kíváncsi az ember, mint ahogy néhányan itt a gyakori kérdéseken bunkóznak ahelyett, hoyg segítenének.
Még 2012-ben találtam munkát, adminisztrátor/asszisztensként dolgozom egészségügyi-szociális területen, az érettségim kérték - és aszerint is fizetnek - de örültek, hogy van diplomám.
Azóta már enyém lett az iroda, mert a kolléganő nyugdíjba ment és nem vettek fel mást. Szóval munka van dögivel, felelősség is, de egyébként szeretek ott lenni - csak a pénz kevés. Úgyhogy átléptem a munkanélküliek táborából a (majdnem) minimálbéresek táborába.
Még mindig gondolkozom a külföldön, azóta leginkább a nyelvtudásom fejlesztgettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!