Azok a kedves emberkék, akiknek mindenre a válasza: büfészak, mégis végzettséggel rendelkeznek?
Ha az ilyen szakokat fizetőssé tennék máris kiderülne, hogy mennyire népszerűek ezek a képzések.
Vagy megszűnnének, vagy nagyon lecsökkenne a létszám.
én is folyton lebüfézem az ilyen kommunikáció és médiatudomány, turizmus vendéglátás, andragógia, szabad bölcsészet baromságokat.
kémia szakos vagyok.
22.59
Egyetértek, és bár kicsit eltér a témától, hozzátenném, hogy az elit szakokon is egyre több a degenerált, akik régebben egyetem közelébe sem kerülhettek volna... Nekem meg ég a pofámról a bőr, hogy ugyanazt a diplomát fogjuk kapni.
Még az az orvos is jobb, aki itat valamit a nagyiddal.
Jobb annál aki itt végez, utána német mamákat itat cukros vízzel. A bölcsész, aki később eladó lesz, legalább itt adózik és itt segít zsömlét venni a vak nagyinak.
Haggyuk már ezt a kinek a pénzéből jár büfészakra a gyermek dumát. Tegyük fel, hogy bölcsésznek tanulok (amúgy nem) de anyám, apám orvos, vagy mérnök, vagy vállalkozó és embereknek ad munkát. Amikor leírom, hogy az állam pénzéből szabad bölcsész szeretnék lenni, akkor mindenki megvet, hogy az mekkora pazarlás, pedig a szüleim jó eséllyel sokkal többet adóznak mint a becsmérlő kommentelő.
Továbbmegyek, már-már demagóg módon azt állítom, hogy amilyen adózási morál ebben az országban van, visszatetsző ez a "deazénadómbólnetanuljon" duma. Tudom, az itt kommentelők mind tisztességes adózók, természetesen, akkor viszont az első bekezdés érvényes.
Ezen az oldalon elég sok a troll, itt mindenki név nélkül írhat, amit gondol. Akik a való életben is akkora s&ggfejek mint itt néhányan, azoknak igencsak keserű életük lehet, már-már magyarázat arra, ahogyan viselkednek. Vagy csak szimplán lenéznek valakit, mert biztosak benne, hogy ők okosabbak, és ez jó érzéssel tölti el őket. Az ilyeneket figyelmen kívül kell hagyni.
Ha kritizálsz egy szakot, azt objektív szemlélettel tedd, érvelve, releváns példákon keresztül.
Kémia szakos, a turizmus épp nem egy felesleges szak, arra azért szükség van, hogy mindenféle vadbarom ne ijessze el a német turistákat.
Egyébként a kémia sem életbiztosítás a magyar munkaerőpiacon, én nem azt tanultam de ismertem több kémiásat egyetemről. Sokan nem is találtak munkát, akik igen, azok is vagy valami vagy csicskamelót, vagy érettségiset. Ha pedig még "szakos" vagy és nincs meg a diplomád, bármi lehet, vannak buktatós tárgyak.
Bölcsész szobatársaim is voltak, nem tűnt olyan könnyűnek az anyaguk, sokat tanultak ők is. Amíg én számolgattam éjszaka, addig ők 500 oldalas könyveket tanultak. Lehet értelmetlennek tűnik az egész és nem lesz rá később szükségük, de azért csak nem könnyű megtanulni azt sem. Nekem se lesz szükségem kb. soha a L’Hospital-szabályra, mégis tudni kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!