Egyetemistáknak sok vagy kevés tankönyvük van?
Az teljesen szakfüggő. Én nyelvszakos vagyok, és gyakorlatilag 0 tankönyem van. Mindig vannak kötelező olvasmányok, azokat a vizsgaidőszak előtt kivesszük a könyvtárból. A nyelvvönyveket lefénymásoljuk. Ezen kívül (sajnos) internet elé láncoljuk magunkat :S
Az orvosi szakokról viszont simán el tudom képzelni, hogy vaskos tankönyveket kell magukkal cipelniük.
Nálunk a suliba egy toll és jegyzetelésre alkalmas tömb kell, a tárgyaknak megvan a kötelező irodalma, netre felteszik az előadások diáit, így a könyvekért elkocogunk a könyvtárba, a diákat átnézzük és így készülünk a vizsgákra.
Tankönyvet órán olvasni, max úgy ha feladatmegoldásról van szó, olyankor kell nézni, de az esetek nagy százalékában dián az is fent van.
Nagyban függ a szaktól. Tesómnak 5 év alatt egy darab könyvet kellett vennie (programozó matematikus szakon).
Nekem orvosin annyit, hogy nem férnek a polcomon. Ha összeszámolom, legalább 200 ezer forintot kiadtam a 3 év alatt könyvekre és fénymásolatokra.
Jogi asszisztens képzésen kell majd tankönyv?
Vagy csak ajánlanak amit érdemes megvenni és abból készülni?Vagy elég amit a tanár elmond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!