Miért kell ennyi kötelezőt olvasmányt adni?
Figyelt kérdés
Szeretek olvasni, de 14 könyvet kicsit soknak tartok, ráadásul meg is kell érteni őket, és ráadásul év közben is mindegyikre szükség lesz (nem vesszük végig mindet, valamelyik csak párhuzamok vonására, összehasonlításra kell)
A Robinson Crusoe hosszú, egy szabadon választott Jókai is kéne, de Jókaival mindig szenvedek, a Candide szerintem bonyolult. És tényleg el kell olvasni, mert az irodalomtanár eléggé szadista módon a legkisebb részletig elvárja, hogy emlékezzünk.
Tényleg szeretek olvasni, de a fél nyaram a kötelezőkkel ment el/megy el.
És általános tagozatra járok.
Értem, hogy alapvető műveltség kell, de szerintem ez egy kicsit sok.
Másnak is ilyen sok a kötelezője? Főként 10 osztályba készülő diákoktól kérdezem.
2012. aug. 17. 12:03
11/11 anonim válasza:
Én emelt szinten tanultam a magyart, de se nekünk, se az alaposoknak nyárra nem volt olvasmány. Kizárólag év közben, akkor rendes mennyiség, de én mondom, emelten tanultam, hát alaposoknak nem tudom mennyi volt, olyan 6/év mondjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!