Miért kell ennyi kötelezőt olvasmányt adni?
Szeretek olvasni, de 14 könyvet kicsit soknak tartok, ráadásul meg is kell érteni őket, és ráadásul év közben is mindegyikre szükség lesz (nem vesszük végig mindet, valamelyik csak párhuzamok vonására, összehasonlításra kell)
A Robinson Crusoe hosszú, egy szabadon választott Jókai is kéne, de Jókaival mindig szenvedek, a Candide szerintem bonyolult. És tényleg el kell olvasni, mert az irodalomtanár eléggé szadista módon a legkisebb részletig elvárja, hogy emlékezzünk.
Tényleg szeretek olvasni, de a fél nyaram a kötelezőkkel ment el/megy el.
És általános tagozatra járok.
Értem, hogy alapvető műveltség kell, de szerintem ez egy kicsit sok.
Másnak is ilyen sok a kötelezője? Főként 10 osztályba készülő diákoktól kérdezem.
azért hülyeség nyáron kötelezőt olvasni, mert mire odaértek mondjuk februárban, úgyis elfelejted miről szólt.
nekünk minden nyárra adtak egy ajánlott listát, mi meg magasról tojtunk rá. a tanár szólt, hogy 2 hét múlva vesszük a Candide-ot, addig olvassuk el (a legtöbben meg az óra előtti szünetben elolvasták rövidítve :D)
Köszi a válaszokat!:)
Tavaly szintén ilyen sok kötelező volt, és hát nem olvastam el őket:D Csak a fontosabbakat. A többiből rövidítettet. Év elején persze mondom a tanárnak, hogy naná, elolvastam, hát hogy a csudába ne olvastam volna el. Következő órán egy olyan gyilkos tesztet íratott, hogy elolvastam, és egy kérdésre sem tudtam a választ. Most pont nem jut eszembe egy kérdés sem:D De nagyjából olyan kaliberű volt, hogy mondjuk a Petőfi- Apostolban, amikor Szilveszter az öreg "banyához" kerül, hogy barátkozott össze a kutyával? Ugye a rövidítettben csak az van, hogy együtt kellett aludniuk. De aki olvasta, az meg tudja, hogy először félt tőle, aztán kutya hozzábújt, stb.
Na és ezért kell elolvasni mind...
Valaki kérdezte, milyen hosszúak.
Rómeó és Júlia szerintem elég rövid, a Robinson Crusoe hosszú (újra kell olvasni),a Gulliver utazásai elég hosszú, az Apostol nem hosszú, de azt nehezebb olvasni a verses forma miatt (nekem), Jókaitól kell egy szabadon választott, meg van adva egy oldalszám, hogy minimum milyen hosszú legyen (nehogy véletlenül legyen valami rövid), nekem az a Névtelen vár lesz, a Tartuff nem durva, de nekem az valamiért nagyon nem megy, kell még egy Molier mű, az még nem tudom, mi lesz (esetleg várom az ajánlatokat:D), a Bánk Bán sem hosszú,de nekem a színdarabokkal vannak szerintem gondjaim, mert ez is nagyon lassan megy, kell egy Shakespeare szabadon választott, nekem az a Szentiván éji álom, az sem nehéz, Voltaire-Candide tettszik,de azt is fel kell fogni, Goethe-Faust, és az Ifjú Vertel szenvedései,ezekről még nem tudok nyilatkozni. És még kihagytam valamiket, de azok most nem jutnak eszembe:D
Szerintem nem túl egyszerű könyvek.
12.51
Egyetemista-e vagy? :-D
Hogy szokjatok rá a mennyiségekre. Egyetemen, főiskolán ugyanennyi idő alatt meg is kell ezeket tanulni. Még jó pár tajrészegség is belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!