Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Felvehetem a diákhitel 2-t,...

Felvehetem a diákhitel 2-t, ha már van diákhitel 1-m?

Figyelt kérdés
2010-ben lettem egyetemista akkor igényeltem a diákhitel1-et, de sajnos az élet úgy hozta hogy a 2-re is szükségem lenne, szóval sokan írnak hideget és meleget is ezzel kapcsolatban, de én az augusztusi hírek alapján sehol sem olvastam azt, hogy régi hiteles nem veheti fel az újat, mert hogy azt csak a idén beiratkozók/felvételt nyertek tehetik meg, hogy egyszerre veszik fel a két hitelt! Szerintem elég igazságtalan lenne a rászorulókkal szemben!
2012. aug. 16. 00:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Melyik résszel kapcsolatban lenne kérdésed?

Én úgy értelmezem a honlapon leírtakat, hogy felveheted te is. Már ha ezeknek megfelelsz ugyebár:

"A kölcsönt állami részösztöndíjas és önköltséges képzésre felvételt nyert hallgatók vehetik fel.

Diákhitel felvételére jogosult mindenki, aki:

* 35. életévét még nem töltötte be*,

* magyar állampolgár,

* menekültként elismert,

* letelepedési vagy bevándorlási engedéllyel rendelkezik,

* a Rendeletben meghatározott jogcímen** Magyarországon szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezik.

A hallgatói hitelt felveheti, ha:

* felsőoktatási intézményben érvényes hallgatói, tanulói jogviszonnyal rendelkezik,

* lakóhelyét a személyi adat- és lakcímnyilvántartásba bejelentette,

* az adott képzési időszakra bejelentkezett és

* nem rendelkezik érvényes Diákhitel szerződéssel.

Nem jogosult Diákhitel felvételére, akinek korábban kötött Kölcsönszerződése megszűnt és tartozását nem fizette meg. Két azonos típusú Diákhitel-szerződése senkinek sem lehet, hiteltípusonként mindenki kizárólag egy Kölcsönszerződéssel rendelkezhet."

2012. aug. 16. 14:03
 2/4 A kérdező kommentje:
Én rendelkezem érvényes diákhitel szerződéssel az 1el, de én most szeretném felvenni a 2-t is akkor a fent leírtak alapján felvehetem ?
2012. aug. 16. 17:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen. Két ugyanolyan típusú hiteled nem lehet csak. Csupán az a lényege, hogy kötött felhasználású, csak tandíjra igényelhető, az intézménynek utalják, szóval csak az államisok nem vehetik fel. Töltsd ki nyugodtan a hiteligénylő űrlapot. Ha megvan az érvényes szeeződésszám akkor az engedményezési űrlapot amit leadsz a tanulmányi osztályon, aztán annyi:)
2012. aug. 16. 19:09
 4/4 anonim válasza:

[link]

Most ez mi?

2012. aug. 26. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!