Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Előre félek a tesitől, mit...

Előre félek a tesitől, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Hatodikos lány vagyok, nagyon jó tanuló vagyok, de a tesi nem megy.:/ Amiből béna vagyok:

- kötélmászás (semmit nem tudok mászni rajta)

- Szekrényugrás+bukfencezés

Ebből szerintem megmondom a tanárnak, hogy adjon egyest, de én nem bukfencezek a szekrényen és kész.A barátnőm (15 éves) is ezt csinálta.A többi kibírható.Nagyon szomorú vagyok ez miatt, hogy nem tudok semmit se csinálni.Viszont arra is gondolok, hogy nem a sportból fogok megélni.A tesi nem olyan fontos számomra, de nagyon megalázó, hogy totál béna vagyok belőle.Voltatok hasonló helyzetben? Tudnátok segíteni? :(

2012. aug. 15. 11:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szia. Én sem nagyon voltam oda a tesiért, főleg ezekért nem, amiket leírtál. Az ilyen sorversenyeket meg egyenesen utáltam, mert lehúztam a csapatot:( Futás, gimnasztika, ilyesmi, mentek. Mivel ez még általános suli, nem hiszem, hogy lehet felmentést kérni. Könnyítettet esetleg, de ha van valami problémád(remélem nem) Akkor gyógytesire kell járnod. Nem tudom, milyen tanárod van, esetleg ha tudnál vele beszélni, hogy amikor ezek vannak, te futsz, gimnasztikázol, akármi.Az a baj, hogy csak egyetemeken , fősulikon van az,hogy bejársz valami sportra,és akkor azt aláírják neked, és azt viszed a tanárnak.
2012. aug. 15. 11:54
 2/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nem te leszel az egyedüli. Én a helyedben megpróbálnám, hogy lássa a tanár, hogy az akarat meg van benned, de egyszerűen nem megy. De amúgy még az is lehet, hogy (ha új tanárt kapsz)idén sikerülni fog végre valamelyik.
2012. aug. 15. 11:56
 3/16 A kérdező kommentje:
Biztos nem lesz új tanár, és egyedül én lettem négyes tesiből.:( Én futok a leglassabban, de most nyáron csodálkozom, hogy milyen gyorsan futok, na mind1. A futás az nem gáz, de hamar elkezd fájni a lábam, aztán szúr az oldalam, stb.Tavasszal szoktuk a szekrényugrást csinálni, jó lenne felmentést kérni.Nem bánnám, ha elkapna valami vírus akkor.:/ Én is mindig rossz vagyok a csapatversenyeken, tűzharcban sem választanak szívesen a csapatba.Mindegy.Én tartós beteg vagyok, de már kezdek meggyógyulni, szóval ha megyünk vizsgálatra, akkor kérek könnyített tesit.De gondolom a tanárnő azt is lefogja szarni, olyan bunkó.:/
2012. aug. 15. 12:09
 4/16 anonim ***** válasza:

Versenyeken még megértem, hogy nem akarsz részt venni mert nem tudsz úgy teljesíteni ezt még talán a tanár is megértheti. De ha egy sima feladatnál aminél ugrani kell egyet te kijelented, hogy te márpedig nem vagy hajlandó megcsinálni még karót is elviseled akkor a tanár csak megharagszik és még több csesztetést várhatsz, szóval nem szabad ilyennek lenni.

Ki lehet bírni azt a kis tesit, nem kell úgy futni ahogy csak bírsz, nem kell mindent beleadni, hogy teljesen kifáraszd magad és fájjon az oldalad/lábad stb. de ha azt látja a tanár, hogy szarsz az egészre csak neked lesz rosszabb a sorsod.

2012. aug. 15. 12:19
 5/16 A kérdező kommentje:

Alsóban a hátrabukfenc se ment, otthon két órán keresztül gyakoroltam.Én igenis megakarom csinálni a szekrényes dolgot, de:

- Még másodikban vagy harmadikban az alsós tanárnő segített lebukfencezni.Beütöttem a fejem, fájt a hátam, szóval ez a rossz emlék nem megy ki a fejemből.Kötélmászsánál meg lecsúszik a lábam a csomóról.:/

2012. aug. 15. 12:34
 6/16 anonim ***** válasza:
Lényegtelen, hogy mennyire nem megy csak csinálni kell a tanár előtt és kész :P
2012. aug. 15. 13:06
 7/16 anonim ***** válasza:

Én nagyon megértelek, ugyanilyen helyzetben voltam, csak középiskolában, ráadásul pasi volt a tesitanárunk.

Hiába mondtuk neki, hogy pl. reggel megjött, nem tudunk futni, fáj mindenünk, akkor is hajtott minket addig, míg rosszul nem lettünk...

Mindig próbáltam mindent megcsinálni, amit muszáj volt, gyűrű, korlát, kézenállás, magasugrás, stb., nagyon utáltam. A szekrényugrásnál mondtam neki, hogy nem fog menni, képtelen vagyok megcsinálni, de ő addig erőltette, hogy csináljam, míg a vége az nem lett, hogy olyan erővel fejeltem le szemből a szekrényt, hogy a vállam is kiugrott...... Én is többször kértem, hogy írja be inkább az 1-est, nem vagyok képes pl. forogni a gyűrűn sosem engedte, inkább szívatott még egy kicsit és 2-est adott... Tényleg a felmentés, könnyített tesi lehet a megoldás, egyszerűen nem születik mindenki sportos alkatnak, ennyi.

2012. aug. 15. 13:27
 8/16 A kérdező kommentje:

Utolsó: Jó szemét tanár.:/

És azt bírom, mikor mindenki mondja nekem, hogy próbáld meg, szóval az okoskodó osztálytársaimat nagyon bírom.:/ Segíteni akarnak, oké, de ha éveken keresztül rinyálok, hogy én ezt nem csinálom meg, akkor már megérthetnék, hogy erre nem vagyok képes.Az egyik osztálytársam leborult a szekrényről, hát én nem akarok és nem is fogok úgy járni.

2012. aug. 15. 13:38
 9/16 A kérdező kommentje:
Megnéztem, hogy néz ki a gyűrű, és én azon nem fogok forogni, annyi szent!
2012. aug. 15. 13:43
 10/16 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy pl a kötélmászás egy olyan dolog ami egyszer megmentheti az életedet. Persze nem sok az esélye annak hogy egy helikopterbe így fognak felhúzni egy óceánon lezuhant repülőgépből, de számos más olyan helyzet képzelhető el ahol nagyon fontos a kötélmászás. Sajnos barátnőmnek sem megy, nekem viszont sosem volt gondom vele (fiú vagyok), mivel alapvetően vékony vagyok, és a súlyomhoz képest erős. Javaslom hogy célirányosan fejleszd magad, mert különben az általános és a középiskola során számos megaláztatás fog még emiatt érni (pl kinevetnek középsuliban, stb.). Erősítsd a karodat, próbáld meg bordásfalon felhúzni magad, mert minden csak akarat kérdése! Ha te tényleg meg szeretnéd tanulni, akkor meg is fogod. (Amúgy kötélmászásnál a lábad kulcsolása a legfontosabb, mivel akkor pihentetni tudod a kezed, először azt tanuld meg - ez csak gyakorlás, nem erő kérdése).
2012. aug. 15. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!