Előre félek a tesitől, mit tegyek?
Hatodikos lány vagyok, nagyon jó tanuló vagyok, de a tesi nem megy.:/ Amiből béna vagyok:
- kötélmászás (semmit nem tudok mászni rajta)
- Szekrényugrás+bukfencezés
Ebből szerintem megmondom a tanárnak, hogy adjon egyest, de én nem bukfencezek a szekrényen és kész.A barátnőm (15 éves) is ezt csinálta.A többi kibírható.Nagyon szomorú vagyok ez miatt, hogy nem tudok semmit se csinálni.Viszont arra is gondolok, hogy nem a sportból fogok megélni.A tesi nem olyan fontos számomra, de nagyon megalázó, hogy totál béna vagyok belőle.Voltatok hasonló helyzetben? Tudnátok segíteni? :(
Versenyeken még megértem, hogy nem akarsz részt venni mert nem tudsz úgy teljesíteni ezt még talán a tanár is megértheti. De ha egy sima feladatnál aminél ugrani kell egyet te kijelented, hogy te márpedig nem vagy hajlandó megcsinálni még karót is elviseled akkor a tanár csak megharagszik és még több csesztetést várhatsz, szóval nem szabad ilyennek lenni.
Ki lehet bírni azt a kis tesit, nem kell úgy futni ahogy csak bírsz, nem kell mindent beleadni, hogy teljesen kifáraszd magad és fájjon az oldalad/lábad stb. de ha azt látja a tanár, hogy szarsz az egészre csak neked lesz rosszabb a sorsod.
Alsóban a hátrabukfenc se ment, otthon két órán keresztül gyakoroltam.Én igenis megakarom csinálni a szekrényes dolgot, de:
- Még másodikban vagy harmadikban az alsós tanárnő segített lebukfencezni.Beütöttem a fejem, fájt a hátam, szóval ez a rossz emlék nem megy ki a fejemből.Kötélmászsánál meg lecsúszik a lábam a csomóról.:/
Én nagyon megértelek, ugyanilyen helyzetben voltam, csak középiskolában, ráadásul pasi volt a tesitanárunk.
Hiába mondtuk neki, hogy pl. reggel megjött, nem tudunk futni, fáj mindenünk, akkor is hajtott minket addig, míg rosszul nem lettünk...
Mindig próbáltam mindent megcsinálni, amit muszáj volt, gyűrű, korlát, kézenállás, magasugrás, stb., nagyon utáltam. A szekrényugrásnál mondtam neki, hogy nem fog menni, képtelen vagyok megcsinálni, de ő addig erőltette, hogy csináljam, míg a vége az nem lett, hogy olyan erővel fejeltem le szemből a szekrényt, hogy a vállam is kiugrott...... Én is többször kértem, hogy írja be inkább az 1-est, nem vagyok képes pl. forogni a gyűrűn sosem engedte, inkább szívatott még egy kicsit és 2-est adott... Tényleg a felmentés, könnyített tesi lehet a megoldás, egyszerűen nem születik mindenki sportos alkatnak, ennyi.
Utolsó: Jó szemét tanár.:/
És azt bírom, mikor mindenki mondja nekem, hogy próbáld meg, szóval az okoskodó osztálytársaimat nagyon bírom.:/ Segíteni akarnak, oké, de ha éveken keresztül rinyálok, hogy én ezt nem csinálom meg, akkor már megérthetnék, hogy erre nem vagyok képes.Az egyik osztálytársam leborult a szekrényről, hát én nem akarok és nem is fogok úgy járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!