Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki sokadik...

Van itt olyan, aki sokadik próbálkozásra került be orvosira?

Figyelt kérdés
Idén nem sikerült a felvételi, most halasztok egy évet, hogy sokkal többet tudjak készülni az emelt biológia-kémia érettségire. Az orvosin kívül más szak hidegen hagy, ezért addig próbálkozom, míg nem kerülök be...De nagyon szigorítani akarnak a felvételin, ezért nehezebb is lesz a bejutás...Ezért kérdezném, hogy volt már valaki olyan helyzetben, hogy sokadik próbálkozásra vették fel?
2012. aug. 14. 15:33
 1/9 reptoid ***** válasza:

"De nagyon szigorítani akarnak a felvételin, ezért nehezebb is lesz a bejutás..."

Ezt fejtsd már ki bővebben légyszíves.

Ha majd ezt megpróbálod megtenni, rájössz, hogy ez egyáltalán nem igaz, sőőt.

2012. aug. 14. 15:36
 2/9 A kérdező kommentje:
Jó, lehet, hogy rosszul fogalmaztam, csak arra szerettem volna utalni ezzel, hogy az idei emelt érettségik nehezebbek voltak, mint mondjuk az ezelőtti 6-7 évesek.
2012. aug. 14. 15:45
 3/9 reptoid ***** válasza:
De mindenki ugyanazt írta, mindenki számára nehezebbek voltak.
2012. aug. 14. 15:46
 4/9 anonim ***** válasza:
de hát kell is a szigorítás hogy csak a legjobbak kerüljenek be. ha neked nem sikerült, peched van... tanuljál és legyél jó, egyébként kibuksz orvosiról egyébként is. oda már nem csak a hangyasav képletét meg az ember orrának a szerkezetét kell tudni
2012. aug. 14. 15:47
 5/9 A kérdező kommentje:
Ezzel tisztában vagyok, tanulok is, de néha sajnos még a tanulás sem elég. Szerencse is kell. És vannak olyanok, akik tényleg sokat tanultak az érettségire, de szóbelinél pont azt a tételt húzták ki, amit nehezebben tudtak elmagyarázni, de a többi meg ment...és vannak olyanok, akik egy tételt bemagoltak, de azt patent módon...és azt sikerül kihúzniuk. Bekerülnek, majd kibuknak. Az előző szituációban szenvedő alanyok meg lehet, jobban megérdemelték volna a bejutást, mert bírták volna az egyetemet. (Bocsánat a pongyola fogalmazás miatt.)
2012. aug. 14. 16:03
 6/9 reptoid ***** válasza:
29%
Nekem annak idején lövésem se volt a biológiai oxidációról, dopplereffektusról, dns szintézisről, az ilyen komplikáltabbakról mint az idegrendszer végképp nem tudtam semmit, de valamilyen teljesen érthetetlen módon mégis elég jó (95+os) érettségijeim lettek, fel is vettek az orvosira. Azóta még nem buktam és az átlagom is 4 fölött van, szóval szerintem felesleges arról beszélni, hogy ki érdemli meg a bejutást. Valószínűleg mindenki a maga módján tett valamennyit azért, hogy bejusson.
2012. aug. 14. 16:31
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha nehéz az érettségi, akkor az mindenkinek nehéz, hiszen ugyanazt írja mindenki.

Egyébként sok ember van, aki nem került be elsőre. Egyik ismerősöm pl. 3. próbálkozásra jutott be, és azóta sem bukott ki, pedig már túl vagyunk a nehezén.

Felvin van egy lány, akinek már vagy a 4. próbálkozása volt, és most került be, most fogja elkezdeni.

Egyik csoporttársam is kétszer felvételizett, és ő sem bukott még ki.

Szóval nem kell elkeseredni, nem te vagy az egyetlen:)

2012. aug. 15. 11:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem idén volt a harmadik próbálkozásom és most kerültem be.Majd sikerül,ha tényleg ezt akarod.Nem megy minden elsőre meg másodikra:)
2012. aug. 15. 12:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Én ugyanabban a helyzetben vagyok, mint te. Idén érettségiztem, nem sikerült, így most itthon készülök az érettségikre. Nekem az volt a gond, hogy bevállaltam a két emeltet, de mindkettő jó nehéz volt most. De nem baj, mert így most van egy kis előnyöm, hiszen én már alapból mindkettőből emeletre készültem. Kell egy kis szerencse még, meg egy kis ismétlés és nagyon remélem, hogy skerül..:) Melyik egyetemre jelentkezel amúgy?
2012. aug. 23. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!