Hogyan készülhetnék az orvosira?
Szerintem még nem kell külön készülnöd rá, ráérsz még vele. Persze tanulj, írj leckét, szerezz jó jegyeket, de én a helyedben még nem vennék semmi könyvet, max ha érdekel valami, de azt is olvasni csak és nem tanulni.
Egyelőre a tankönyveid tanuld meg, amit elvárnak a suliban, gondolom tagozaton az elég sok alapból is, legalábbis nálunk fakton az volt.
De most magamból indultam ki, ugyanis én feleslegesnek tartom már elkezdeni, ha már most délutánonként feladatgyűjteményeket töltögetnél meg könyveket vágnál be, szerintem nem bírnád ki így 4 évig, és utána még 6 év orvosit. Inkább legyen egy kis szabadidőd, amikor sportolsz, szórakozol, a barátiddal vagy, stb., mint már tizedikre beleunj az intenzív készülésbe, az ráér még. Plusz az elején a gimi is elég nehéz les magában, ne az legyen, hogy tudod a külön anyagot, de a tananyagra nem maradt időd. Inkább legyél ötös magyarból, mint hogy előre tudd a 12.-es biosz anyagot. :)
Utolsónak teljesen igaza van. Másik dolog, hogy szerintem felesleges ez a sok nyelvvizsga. Minek? Pontot nem kapsz rá. Persze, persze fontos a nyelvtanulás , nem mondom , hogy nem az. Én gyógyszerészetire készülök. Nekem egy német közepem van , de szerintem bőven elég. Egy orvosnak ne a nyelvtanulás legyen a legfontosabb célja, hanem a kémia , meg a biosz tanulás ezerrel, és még többel.
Amúgy ha már annyira szeretnél ilyen korán könyveket, akkor kémiából a Villányi könyveket, bioszból pedig a Mozaik-os könyveket ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!