Szakfüggő. Van, ahol megvagy nélküle, csak vizsgaidőszakban tanulsz, van, ahol azért nem árt közben is.
Én PE anglisztikán minden nap tanulok, mert 1. hajtok a jó jegyért, 2. adnak házit, sokat, 3. sok a zh, nincs nekünk zh időszak, egész félévben folyamatosan vannak. Előző félévben heti 2-3 zh-m állandóan volt.
20/L
Van időd tanulni ne aggódj, és nem kell megszakadni minden nap. Általában bár ez szak függő, de van gyakorlat ahol adnak házi feladatot, illetve ha lesz laborod vagy hasonló oda minden alkalommal készülni kell, vagy ott dolgozni rendesen.
Az egyetem sokkal szabadabb mint a középsuli volt. Egy előadás vizsgájára általában ráérsz tanulni vizsgaidőszakban de ajánlatos ha próbálod megérteni amit az órán elmondanak és nem lógni. Gyakorlatokon ugyan ez is tanár függő, de már volt olyan tanárom aki névsor szerint hívott ki diákokat akik az adott óra feladatait oldották meg a táblán, na most oda tanultam, hogy ne égjek :D
Lényeg, hogy ne halassz mindent a végére mert az nem fog menni.
Az a heti 4 zh egy kicsit sok :o szerintem egy ELTE ttk fizika nem egy könnyű szak, de itt eddig csak olyat tapasztaltam, hogy gyakokból szemeszter közepén/végén 1-1 zh illetve a 2. után 1-2 héttel még egy pót ha valakinek kell.
Legdurvább talán ami mindenképpen tanulásra sarkallt aktuális dolgok miatt az egy olyan gyak volt ahol minden hétre volt házi feladat és azt be kellett adni és ha az egész éves házikból nem teljesítettél jól 30%-ot nem kaphattál jegyet.
Szóval kell tanulni, de azért 4zh egy héten :o no de én még csak másodikos leszek ki tudja mi lesz még itt is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!