Fel lehet készülni magán úton a jogosítvány megszerzésére? Mindenképp kell hozzá valami autósiskola vagy bejelentkezhet az ember vizsgára önállóan is? Mi a módja?
Nem lehet tanfolyam nélkül jelentkezni kresz vizsgára.
Az, hogy te lefizeted az óraadót, hogy könyveljen el téged is úgy, mintha ott lennél, a te személyes ügyed. Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy szabad-e adót csalni. Nem szabad, mégis sokan csinálják.
Nem tudom mit képzelsz, hogy csak beülsz majd egy kocsiba, mész 3 kört és úgy döntesz te holnap vizsgázni fogsz és megvan a jogsid??
Nem! Vannak kötelező órák, azokat szabály szerint kell levezetni (legalább X alkalom, nem lehet egyszerre) és azon felül ha az oktatód úgy ítéli pótórázol. Ha erőlködsz a vizsgával, hát vizsgázol, de meghúznak rajta, hidd el, tudják ők ki hol tart és milyen, egyébként meg minden bukást meg lehet indokolni. Ezután kötelező a pótóra, majd újra vizsgázhatsz, de ez nem mehet a végtelenségig! 5 bukta után irány a PÁV, ha nem találnak alkalmasnak, kezdheted előről a kresztől...
Így is úgy is már kb 150ezer egy jogsi, miért akarod nehezíteni a dolgot felesleges körökkel? Mindenki végig tudja csinálni a kresztanfolyamot, olyan nincs hogy nem fizeted ki, de megoldható, hogy nem kell ott lenned.. de ez is lesz a legkisebb gondod, majd rájssz. azután pedig az oktatód kezében is vagy, ha ő nem érez késznek a vizsgához úgysem fog időpontot kérni neked vizsgázni. lehet váltogatni is az oktatókat, de akkor majd úgy is állni hozzád, hidd el.
Kedves uccsó, nem értetted a kérdést. Épp azért kérdeztem, mert tudom,hogy a kresz-re nem kell bejárni, tehát teljesen felesleges, ott elég ha felkészülsz otthon. A vezetés az más. Gondolom autósiskolában vagy érdekelt,vagy sokat fizettél és azért zavarna ha valaki levizsgázik csakúgy. A vezetést nem akarom elbliccelni, csupán a kresz tanfolyam értelmetlensége miatt gondoltam,hogy minek fizetni órákat ha úgyis otthon készülsz fel? Egyébként be lehet menni vizsgára, legalábbis a kresz-re.
Egy ismerősöm így tette le a jogsit. A vezetést persze végigcsinálta rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!