Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Fel lehet készülni magán úton...

Fel lehet készülni magán úton a jogosítvány megszerzésére? Mindenképp kell hozzá valami autósiskola vagy bejelentkezhet az ember vizsgára önállóan is? Mi a módja?

Figyelt kérdés

2012. aug. 12. 12:12
1 2
 1/13 reptoid ***** válasza:
53%
Muszáj a képzés, nem lehet megkerülni.
2012. aug. 12. 12:17
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem lehet megkerülni. Akkor mindenki azt csinálná, hisz egy csomó pénzt meglehetne úgy spórolni.
2012. aug. 12. 12:25
 3/13 anonim ***** válasza:
A KRESZ-t még meg tudod oldani úgy, hogy nem jársz be a tanfolyamra, felkészülsz a vizsgára otthon a CD-vel és kész (ezt persze számon tartják, szóval előre kell lezsírozni), de a vezetést se a rutinon, se a városba nem tudod megoldani tanulóautó nélkül. Azért vannak az oktatók, hogy megtanítsanak vezetni, gyakorolhass a városban, bizonyos értelemben védve legyél. (Sokan még jogosítvánnyal se tudnak vezetni, mi lenne azokkal ha csak úgy elmentek volna vizsgázni? :D)
2012. aug. 12. 14:47
 4/13 A kérdező kommentje:
A Kreszhez is kell a képzés? Vagy elég a vezetéshez? Régebben meg lehetett csinálni így is. Autósiskolák miatt van ez így?
2012. aug. 12. 14:48
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Az a tapasztalat, hogy az autósiskolákban sehol nem lényeges a tanfolyam , inkább az otthoni készülés. Kresz-re be lehet jelentkezni magánemberként? Csak vizsgára, befizetve a vizsgadíjat? Értem én,hogy a suliknak nem érdeke, hiszen a Kresztanfolyam óradíja, stb,stb,stb, de nem is nagyon ér semmit maga a képzés, elég ha megvan a CD és otthon készülsz.Kérdésem,hogy lehet e vizsgára bejelentkezni. A vezetési gyakorlati órákat értem, hogy miért.
2012. aug. 12. 14:52
 6/13 anonim ***** válasza:

Persze, hogy van KRESZ-hez is. Azt megteheted, hogy nem jársz be de az óradíjat ki kell fizetned+ vizsga díjat. Elsősegélynél is így van.

Nem véletlenül kerül egy jogsi 150 ezer Ft-ba. Egy 5 perces rutin vizsga is 10 ezer Ft.

2012. aug. 12. 14:53
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem mert van egy vizsga lapod amit a suli ad. Azzal hitelesíted, hogy te vagy és nem más ment vizsgázni. Az órák kifizetését nem lehet megúszni. A tanár adja be a vizsga jelentkezést is, nem te.
2012. aug. 12. 14:55
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszi!Ezt mondják az autósiskolák is természetesen. Az mondjuk, érthető. Valakitől hallottam,hogy a közlekedési hatóságnál simán be lehet iratkozni csak KRESZ vizsgára , nem kötelező a tanfolyam. Ott úgyis igazolni kell magad, tehát nem mehet más helyetted vizsgára, előre kell időpontot kérni ott is, vagy valami ilyesmi. Erről kellene valami infó. A vezetési gyakorlatot nem lehet megúszni mint az USA-ban, de az érthető.
2012. aug. 12. 15:29
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de ha te ezt meg is tudod csinálni, vezetésen behagyják az a plusz pénzt rajtad az tuti.
2012. aug. 12. 15:44
 10/13 A kérdező kommentje:

Nem számít. Kipróbálom, ha lehet. Legfeljebb többet gyakorlom a vezetést.

Egyébként meg nem biztos,hogy behajtják, nem sürgős a jogsi, pótórára nem köteleznek,legfeljebb vizsgadíjat fizetek többször:-))) Úgyis jót tesz ha egy ismerőssel még vezetget az ember pluszban az órák mellé,legalábbis rutinpályán, mondjuk úton rizikós.

2012. aug. 12. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!