Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 27 évesen egyetemre jelentkezn...

Luxor kérdése:

27 évesen egyetemre jelentkezni? Nincs túl későn?

Figyelt kérdés
2012. aug. 7. 14:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
NIncs későn, halgató bár hányévesen lehetsz. Viszont fizetős lesz neked, azzal számolni kell. Ha tudod fizetni, elvégted, lesz diplomád, ugyanott vagy mint a fiatalok,csak idősebb vagy. Talán neked könyebb is. Bár sajnos lehet hogy valakinek pont hogy nehezebb.
2012. aug. 7. 14:07
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan jelentkezz, az előző hülyeséget ír, csak akkor kell fizetned érte, ha önköltségesre mész...
2012. aug. 7. 14:16
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha még nincs diplomád, akkor ingyen lesz, tök mind1 hány éves vagy. (de azért nézz utána)
2012. aug. 7. 14:16
 4/13 anonim ***** válasza:
Nincs későn. Én 28 évesen jelentkeztem. Az ismerősöm meg már 2x ennyi idős és még most csinálja a harmadik fősulit. Ja és ahova én járok ott sem én vagyok a legidősebb. Ha államilag támogatott szakra jelentkezel és felvesznek, akkor nem kell tandíjat fizetni, ha költségtérítéses képzésre jelentkezel, akkor kell fizetni. Ha az állam fogja fizetni a tandíjadat, akkor kell velük hallgatói szerződést kötnöd, mi szerint ha nem végzed el időben a képzést, akkor perkálod nekik amit a tanulmányaidba belefeccöltek. Illetve a diploma utáni 20 éven belül 5 vagy 6 évet itthon kell dolgoznod. Ha nem, akkor is fizetsz. A költségtérítés szempontjából nem lényeges, hogy van-e már diplomád, a pontjaid alapján vesznek fel egy adott szakra, akár fizetős, akár állami támogatású képzési forma. Ez csak annyiban lényeges, hogy az állam csak max 10 félévet fizet, tehát ha korábban elvégeztél már ingyen egy 3 éves fősulit pl, akkor már csak legfeljebb 2 évet támogat neked az állam a továbbiakban. Önköltséges szakon meg totál mindegy, hogy hány diplomád van vagy nincs, így is úgy is neked kell kifizetned a képzés költségét. Bocs a szóismétlések miatt, nincs kedvem telefonon visszanézni mit írtam már le és mit nem, ezért lehet hogy valami kétszer lesz:D
2012. aug. 7. 14:36
 5/13 anonim ***** válasza:

én is 27 vagyok. igaz most már végzős. de lehet utána továbbmennék MSc-re is.

miért lenne késő? de ha téged mégis zavar, egyszerűen ne mond el hány éves vagy. nincs rádírva...

2012. aug. 7. 18:54
 6/13 anonim ***** válasza:
Nincs túl későn, sőt, valószínűleg jobban fog menni, mint azoknak, akik 18 évesen esnek be.
2012. aug. 7. 20:41
 7/13 anonim ***** válasza:
en 27 eves vagyok es szeptemberben kezdek allamin! :) nem baratkozni vagy bulizni megyek oda, ezert nm is erdekel a csoporttarsak eletkora, szoval nincs ez meg tul keson, hajra!! ;)
2012. aug. 7. 21:54
 8/13 anonim ***** válasza:
Csomó 40 X éves gimis tanárom egyetemre járt, mert még egy szakot meg akartak csinálni, igaz levelezőn, de akkor is sokat be kell járni. És ha van elég pontod az államilag támogatottra, akkor nem kell fizetned.
2012. aug. 7. 23:52
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a bátorítást Mindenkinek!

Érettségi után tanultam egy szakmát, akkor még nem is gondoltam a tovább tanulásra, most már tudom mit szeretnék. A családom nem támogatja az ötletemet.

2012. aug. 8. 10:13
 10/13 anonim ***** válasza:

a család alatt a szuleidet, vagy a ferj/ feleseged erted? mert nem mindegy!!!

(en vagyok a 27 eves)

2012. aug. 8. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!