Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire fontos elolvasni a...

Mennyire fontos elolvasni a 10. osztályos kötelezőket?

Figyelt kérdés
Csak mert az osztályfőnököt idén 9.-ben sem érdekelte,hogy ki olvasta el,és ki nem.Megvonta a vállát,hogy aki nem olvasta el az megtalálja az olvasónaplót a neten,körülbelül hármat kellett írni.Most 14 kötelező olvasmányt adott fel.
2012. aug. 5. 23:28
1 2
 1/12 anonim válasza:

Szerintem olvasd el, ártani nem árthat. Bár ha most állsz neki, akkor azért elég gáz. Nyáron simán lett volna időd, esténként 50-60 oldal, az gyorsan meg is van.

Biztos nem lehet tök hülyeség, ha feladta, nem gondolod?

2012. aug. 5. 23:32
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem állítottam egy szóval sem,hogy hülyeség csak erősen megkérdőjelezném a dolog fontosságát,mivel az oszifő elég félvállasan intézi az osztállyal kapcsolatos a dolgokat.(Tudnék most írni egy egész regényt példákkal,de fölösleges.)
2012. aug. 5. 23:58
 3/12 anonim ***** válasza:

A tanár nem azért adja fel, h neki jó legyen. A saját érdekedben jobb, ha elolvasod. A tanárodat miután átkúsztál érettségin cseppet sem fogja érdekelni, hogy mennyire vagy művelt irodalmilag.

És ha ennyire nemtörődöm, akkor is jobb, ha előveszel legalább a 14-ből 5-6-ot- aminek a címe olyan csábító. :)

Nem a tanárnak, magadnak tanulsz. De ha téged nem érdekel, h mennyire vagy művelt, akkor elő ne vedd egyik olvasmányt sem. :))

2012. aug. 6. 11:36
 4/12 anonim ***** válasza:
44%

Olvasd el mindegyikből a rövidítettet. Vagy max benyelsz pár 1-est, és majd kijavítod évközben, nagy ügy. Én sem olvastam el a kötelezőket, mert minek. Nem fogom az estéim nagyrészét olvasásra pazarolni, max akkor, ha a könyv amit feladnak, érdekes, és az én korosztályomat le tudja kötni. Ami általában nem így szokott lenni..

Valószínűleg le leszek pontozva, mert ki mertem mondani, hogy tojok a kötelező olvasmányokra, de hidd el nekem, bőven elég ha felületesen átolvasod, később soha életben nem lesz szükséged ezekre a dolgokra, viszont minden átszórakozott, vagy átbeszélgetett estét kincsként fogok fel ;)

2012. aug. 6. 16:34
 5/12 anonim ***** válasza:

nos igazából az érettségi szempontjából egyáltalán nem érdekes, olvastad-e vagy sem, amennyiben jól előadod a tételt simán elhiszi a tanár, hogy olvastad és tudod miről szól a könyv, nálunk működött, önbizalom és leleményesség kérdése. neki hidd el, hogy édesmindegy, ovlasod-e vagy sem valójában, csak írd meg a dolgozatod úgy ahogy kell és annyi. leszarja, mert te leszel tőle kevesebb, és nem az ő érettségije múlik rajta.

nekem sok kötelező kimaradt 9-10ben (a lényegtelenebbek), de az, hogy ezeket a kötelezőket később elolvasod, csupán a kulturáltsághoz segítenek hozzá, olvasott leszel, szépen fogsz fogalmazni (ami viszont kell a szövegalkotási feladathoz érettségin). én személy szerint a nagyobb könyveket olvastam el akkor, amikor feladták őket (Mester és Margarita, Száz év magány, Vörös és Fekete), ezeket érdemes mert hosszúak és szép a nyelvezetük, a kisebbeket vagy a magyarokat nem feltétlenül szükséges egyből nyáron elolvasni, elég érettségi előtt átfutni vagy kihagyni. ki lehet puskázni, el lehet lódítani, de attól, hogy ezeket nem olvasod, csak te leszel kevesebb :) jobban megéri, mint a facebook.

leendő magyartanár (21/L)

2012. aug. 10. 22:24
 6/12 A megváltó Simon válasza:
Ha nem akarsz olyan műveletlen tuskó lenni, mint a mai magyarok 90%-a (és a cigányokra most nem is gondolok), akkor vedd a fáradságot, és olvasd el. Ez a kötelességed, ha apád nem csinálná meg a dolgát, akkor most nem tudnál miről netezni...
2012. aug. 10. 22:26
 7/12 anonim ***** válasza:

16:34esnek, aki előttem írt pedig csak annyit mondanék hogy való igaz, hogy sok könyv szörnyen unalmas és szükségtelen, de mennyivel jobb a hányásban fetrengeni agyba-főbe szúrva fújva szívva lőve? :)) mert ezek tényleg igazi kincsek, az biztos.

az olvasást ne kötelező programként fogd fel, hanem szórakozásként, unaloműzésként mondjuk utazás közben (nem kell mindig zenét hallgatni), elalvás előtt, a wc-n ülve, akármi. persze, beszélgess át estéket és bulizz, mint mindenki más, ez tényleg fontos, de azt azért nem állítanám, hogy ezek a kötelezőek feleslegesek, unalmasak. egy Victor Hugo történet vagy egy Dumas azért elég élvezetes szerintem :) ha érdekes, írok neked privátban egy listát olyan könyvekről, amiket érdemes elolvasnod, mert ha nem is kötelezőek, de meghozzák a kedved az olvasáshoz

2012. aug. 10. 22:28
 8/12 A kérdező kommentje:
Írd meg a listát légyszíves.
2012. aug. 10. 22:42
 9/12 anonim ***** válasza:

Jézusom.. mintha azt írtam volna hogy hányásban fetrengjen a kérdező. Vagy neked a haverokkal való együttlét ennyiben merül ki? Vagy szerinted ennyi az egész? Mert ha igen, akkor kicsit gondold át az életed.

Várható volt, hogy le leszek pontozva, de tessék, csak hogy felpontozzanak: Kérdező! Olvasd el mindet, betűről betűre! A későbbiekben naaaagyon nagy hasznodra lesz majd, hogy elmondhatod, hogy mindet elolvastad! Mert tényleg kell a 14 kötelező olvasmány ahhoz, hogy megtanulj olvasni! Nagyon fontosak ezek! Sőőt.. mi is az a szó? Ja igen, alapműveltség, hogy egész nyáron olvass!!

..istenem..

2012. aug. 11. 17:21
 10/12 anonim ***** válasza:
kár így hisztizni kedves lepontozott :)) miért veszed így magadra? azért jó lenne, ha meglátnád a mi váaszainkban is az igazságot, tehát hogy igenis hasznosak ezek a könyvek, az alapműveltséghez segítenek hozzá, nem csak Harry Pottert, Fejős Évát meg szürke ötven árnyalatát kell olvasni a tvájlájton kívül, egy szép Gárdonyi vagy Dumas regény azért mérföldekkel ezek előtt van értékileg. a jó könyvek pedig hozzásegítenek a jellemfejlődéshez. nem minden könyv jó, aláírom, de az a 4-5 kötelező évente szerintem valamiért mégis kötelező... a listát amit írtam, remélem asznosnak találod majd :)
2012. aug. 12. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!