Tudom, hogy nem nagy dolgog meg stb. de engem felidegesített rendesen. Szóval most megyek gimibe, van 11 kötelező, elolvastam mindet tisztességesen, nem szakadtam bele. Viszont van egy ismerősöm, aki erősebb gimibe megy mint én, és tegnapelőtt mondta, hogy ő nem olvassa el a kötelezőket hanem majd megveszi az anyja rövidített változatban. Nagyon felidegesített, hogy ha valaki erős suliba megy az miért nem tudja elolvasni??? Persze nem mondtam semmit mert nem az én dolgom de akkor is... És mondom, erős gimibe megy és azzal kezdi hogy nem olvassa el a kötelezőket... Miért nem lehet elolvasni? Nem tudom mi van velem, de rendesen felidegesített.
Nálunk akkor kell elolvasni a kötelezőket, mikor az évbe ott tartunk. Tehát nem nyáron. Persze akkor is lehet, az utolsó határidő beadni az olvasónaplót az az időpont szokott lenni, hogy a kötelező olvasmány írójából dolgozatot írunk.
Én nem mindig olvasom el a kötelezőket hanem netről leírom a tartalmát, de ez csak azért van, mert a tanár nem ad rá jegyet akkor meg mi értelme elolvasni. Persze van olyan ami érdekel és elolvasom ez kb a kötelezők 60-70%-a.
Persze ha kapnánk rá jegyet akkor elolvasnám és becsületesen megcsinálnám, de ha tudnám valakiről, hogy ő nem ovlassa el akkor engem is idegesítene. Nem tudsz mit kezdeni vele sajnos. De szerintem te jársz jobban ha elolvasod, mert gazdagabb leszel a könyv által olyan élménnyel, amit neki nem ad meg a rövidítés.
2012. aug. 5. 16:14
3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod :) Csak tudod úgy zavar :S
2012. aug. 5. 16:30
4/10 anonim válasza:
Igen. Mármint biztos van még, akit idegesít, csak nem értem, miért. Én egy darabot nem ovastam el, pedig én is jónak tartott iskolába jártam. Ha ellett, vagy elolvastam netről a tartalmát, vagy nem. Amikor olvasónaplót kellett egyszer írni (10 vagy 11.-ben), azt is a netről írtam. Teljesen elavult a tananyag is, ugyanazt tanuljuk, mint a szüleink. Már őket sem érdekelte, akkor is elavult volt, hát akkor minket hogy érdekeljen? Ennek ellenére az utolsó évben fölkészültem, és kitűnő eredménnyel érettségiztem magyarból, föl is vettek az egyetemre, ahová jelentkeztem. Ez miért idegesít téged? Ha nem tetszenek a kötelezők, próbáld meg netről te is, nem muszáj elolvasni őket.
2012. aug. 5. 16:32
5/10 anonim válasza:
Ez olyan, mint mikor valaki tanul és négyest kap a másik puskázi kés ötöst. Persze, hogy zavarja mindenkit zavarna, ha mindenki elolvasná a kötelezőket.
2012. aug. 5. 16:35
6/10 anonim válasza:
Én nagyon szeretek olvasni, de mégsem olvastam el minden kötelezőt, csak azt ami érdekelt, amiről jobbat olvastam, aminek jobban tetszett a tartalma. Én is viszonylag erős gimibe jártam, nálunk a tanár jófej volt, ő emlékezett arra, hogy egyes kötelezők nála is milyen kínszenvedést okoztak, ezért sokszor csak elmondta miről szólt, aki akarta és érdekelte az elolvasta.
2012. aug. 5. 16:35
7/10 A kérdező kommentje:
Nekem tetszenek és szívesen elolvasom őket.
2012. aug. 5. 16:36
8/10 anonim válasza:
Na, látod, te szereted, élvezed őket, más azonban nem biztos, így nem kell ráerőszakolni őket senkire.
2012. aug. 5. 16:42
9/10 anonim válasza:
Ha neked tetszenek a könyvek, akkor nem értem mi a problémád. Szerintem ne mással legyél elfoglalva, hanem a saját dolgaiddal, és akkor ilyenek nem fognak idegesíteni. Magadnak tanulsz, nem másnak. Vannak akik meg lemásolják a házit óra előtt egy osztálytársukról, talán ilyet már te is csináltál életed folyamán. Tedd a szívedre a kezed, na. Te mindig mindent megtanultál, elolvastál, megírtál? Sosem sumákoltál el semmit?
Engem az sem érdekelt anno, ha más puskázott és jobb jegyet kapott. Ha akkora béna voltam, hogy nem sikerült ötösre megtanulnom azt, amit ki is lehetett puskázni, akkor az nem a puskás osztálytársam hülyesége, hanem az enyém.
Te kevesebb lettél attól, hogy elolvastad a kötelezőket és mások meg nem? Nem. Akkor? Nem mindenkinek az irodalom a kedvenc tantárgya.
2012. aug. 5. 17:39
10/10 A kérdező kommentje:
De amíg nem olvassa el addig honnan tudná hogy nem tetszik neki?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!