Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egy egyetem új kart akar...

Ha egy egyetem új kart akar új szakokkal h fog hozzá?

Figyelt kérdés
SZTE Művészkart nem nyitna szerintetek?

2012. aug. 4. 16:42
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem erre kevés esély van mert épp pénz kivonás folyik az oktatásból.
2012. aug. 4. 16:45
 2/8 anonim ***** válasza:

Egy új kar bonyolult dolog, szerintem először új szakok lennének új tanszékekkel, és aztán később válhatnának ki. Új szakok beindítása pedig úgy történik, hogy írnak egy pályázatot a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság felé, amely tartalmazná, mi volna a tanterv, mi szellemi háttér volna mögötte, melyik tanár milyen beosztásban mit tanítana stb., és aztán elbírálják azt.

Tehát a Szegedi Egyetemnek szerződtetnie kellene néhány művészdoktort ehhez, és meg kellene győzniük a világot arról miért is jó, hogy ott művészképzés folyik.

2012. aug. 4. 17:49
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a választ :D Az lenne a legjobb ha fotográfia indulna ott:D mert pelpillanat csak a MOME-n ,BKF-n és a KE-n van : )
2012. aug. 4. 20:43
 4/8 anonim ***** válasza:
akkreditálni kell a képzéseket, ahhoz megfelelő számú és megfelelő tudományos fokozatú oktatót kell szerezniük, szükséges eszközöket, berendezéseket, laborokat felszerelni... de ilyen nem nagyon fog bekövetkezni, inkább bezárnak majd párat (szerintem nem is baj).
2012. aug. 5. 11:20
 5/8 A kérdező kommentje:
Értem:) Köszönöm a válaszokat:D T is egyetemisták vagytok?:D
2012. aug. 5. 12:51
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen.
2012. aug. 5. 17:53
 7/8 A kérdező kommentje:
És hol tanultok?:D És minek?:D
2012. aug. 5. 18:04
 8/8 delusion ***** válasza:

SZTE-re kihelyezni még egy vagy több kart?! Így is 12 (ha a GFHF-et is számoljuk, akkor 13) van :D

Persze ez nem jelent semmit, csak a legtöbb karnak elég nagy történelme van (lásd pl. ÁOK-FOK-GYTK), szóval csak így "all out of a sudden" nem tudok elképzelni +1 művészeti kart. Szerintem ha még indulnának is művészeti képzések, azokat is úgy oldanák meg, hogy beleömlesztenék a BTK-ba, nem indítanának neki új kart. "Pár" új épületet felhúzni, a belső rendszert kiépíteni, sok új, magas fokozattal rendelkező oktatót "összeszedni", PR, miegymás nagyon sokba kerülne. És ez még csak az egyik oldala a dolognak, másik oldalon ott van még az adminisztráció, akkreditáció megszerzése és így tovább.

Ha esetleg a jövőben semmivel válnának egyenlővé a nevenincs/kamu/etc felsőoktatási intézmények, amelyek indítanak ilyen jellegű képzéseket, akkor jöhetne ez szóba, de ez is csak egy háttér nélküli feltételezés. De egyelőre egyik egyetem se úszkál a pénzben.

(egy fiatal SZTE-s a sok közül)

2012. aug. 15. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!