Ha egy egyetem új kart akar új szakokkal h fog hozzá?
Egy új kar bonyolult dolog, szerintem először új szakok lennének új tanszékekkel, és aztán később válhatnának ki. Új szakok beindítása pedig úgy történik, hogy írnak egy pályázatot a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság felé, amely tartalmazná, mi volna a tanterv, mi szellemi háttér volna mögötte, melyik tanár milyen beosztásban mit tanítana stb., és aztán elbírálják azt.
Tehát a Szegedi Egyetemnek szerződtetnie kellene néhány művészdoktort ehhez, és meg kellene győzniük a világot arról miért is jó, hogy ott művészképzés folyik.
SZTE-re kihelyezni még egy vagy több kart?! Így is 12 (ha a GFHF-et is számoljuk, akkor 13) van :D
Persze ez nem jelent semmit, csak a legtöbb karnak elég nagy történelme van (lásd pl. ÁOK-FOK-GYTK), szóval csak így "all out of a sudden" nem tudok elképzelni +1 művészeti kart. Szerintem ha még indulnának is művészeti képzések, azokat is úgy oldanák meg, hogy beleömlesztenék a BTK-ba, nem indítanának neki új kart. "Pár" új épületet felhúzni, a belső rendszert kiépíteni, sok új, magas fokozattal rendelkező oktatót "összeszedni", PR, miegymás nagyon sokba kerülne. És ez még csak az egyik oldala a dolognak, másik oldalon ott van még az adminisztráció, akkreditáció megszerzése és így tovább.
Ha esetleg a jövőben semmivel válnának egyenlővé a nevenincs/kamu/etc felsőoktatási intézmények, amelyek indítanak ilyen jellegű képzéseket, akkor jöhetne ez szóba, de ez is csak egy háttér nélküli feltételezés. De egyelőre egyik egyetem se úszkál a pénzben.
(egy fiatal SZTE-s a sok közül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!