Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen laptopot vegyek egyetem...

Milyen laptopot vegyek egyetemkezdésre?

Figyelt kérdés

Már 2 éve diákmelózom nyáron, és kaptam ballagásomra 30.000 Ft-ot a szüleimtől, így most van 150.000 Ft-om, amit egy jó laptopra szeretnék költeni, mert megyek egyetemre Szegedre.

A kérdésem a következő; ebből a 150e-ből melyik a legjobb laptop egyetemre?

2012. júl. 29. 11:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
38%
Ha csak a beadandók elkészítésére kell, gépeléshez akkor elég a pár tízezres használt gép is.
2012. júl. 29. 11:33
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés:

Szükségesnek látod-e a 3 év garanciát?

Én is most állok laptop vásárlás előtt, a mostani már öt éves, de a 3 év garit sajna kihasználtam vele, akadt szervizes hiba.

Amúgy én DELL párti vagyok, szerintem jó és strapabíró gépek.

Mire használnád amúgy?

2012. júl. 29. 11:34
 3/18 anonim ***** válasza:
57%

Mire használnád? Egyetem kb. arra kell a gép, hogy a word-öt meg a netet használd rajta.

Én egy sima netbookkal is tökéletesen elvagyok...

2012. júl. 29. 11:37
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincsen igényed arra, hogy játékok full grafikán fussanak rajta, nem akarsz videót vágni, vagy brutál fotómanipulálást végezni, akkor szerintem ez tuti gép:

[link]

3 év garival ami szerintem az egyetemi minimum 3 év "rángatás" hurcolás alatt jól jön.

Jó, ez 5-össel meg kell toldani a keretet.

2012. júl. 29. 11:37
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szakra mész? Ha mondjuk olyan mérnöki ahol CPU igényes programokat kell futtatni (cfd, végeselem, stb..) akkor célszerű valami jobb gépet venni. De máskülönben csak a beadandók elkészítéséhez a legegyszerűbb a legjobb.
2012. júl. 29. 12:09
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ahogy az előző válaszolók is írták, nagyon függ, mire akarod használni :)

Pl. ha nem akarsz durva grafikájú játékot futtatni, fényképet szerkeszteni pl. corellel, akkor felesleges DELL szintű laptopot venni, mert nem fogod kihasználni, ellenben böhöm nagyok, ami a hordozhatóság tekintetében nem túl pozitív (a nevelőapámnak, aki tördelő-grafikus, van DELL-je, még ő sem használja ki teljesen, de akkora, hogy képernyőben vetekszik egy asztali géppel).

A fő szempontok a választáshoz, szerintem:

- Ne legyen túl nagy, hogy könnyen lehessen hordozni

- Legyen több év garanciája

- A drága nem mindig jobb

2012. júl. 29. 12:09
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: azért DELL-ből sem mindegy, hogy melyiket nézed, mert most is van vagy 35 féle modelljük.

Amit linkeltem, az kimondottan otthoni használatra van, de van olyan is amit te mondasz, böhöm nagy mindent kibíró kivitel. (Csak az már a 300 ezres üzleti kategória.)

Amit linkeltem 2,6 kg, és képernyőre 15 collos.

2012. júl. 29. 12:13
 8/18 A kérdező kommentje:

Beadandókhoz, net, videók, zene...átlagos géphasználathoz kéne, nem játszom játékokkal. :D

Hát, olyat szeretnék, ami nem nagyon megy tönkre úgy 4-5 évig. :DD Szóval azért gondoltam a magasabb árkategóriás gépekre. Ha garanciás, az nyilván előny.

2012. júl. 29. 14:21
 9/18 A kérdező kommentje:
Ó, és köszönöm mindenkinek a választ! Természetesen megy a zöld kezecske. (:
2012. júl. 29. 14:22
 10/18 A kérdező kommentje:

Jogi karra megyek, de lehet, hogy jövőre megpróbálom az orvosit megint, mert idén lecsúsztam róla 1 ponttal. (:

Olyat szeretnék, aminek jó az aksija nagyon, és CD-t azért tudjon olvasni (szóval nem netbookot.:D)

2012. júl. 29. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!