Milyen laptopot vegyek egyetemkezdésre?
Már 2 éve diákmelózom nyáron, és kaptam ballagásomra 30.000 Ft-ot a szüleimtől, így most van 150.000 Ft-om, amit egy jó laptopra szeretnék költeni, mert megyek egyetemre Szegedre.
A kérdésem a következő; ebből a 150e-ből melyik a legjobb laptop egyetemre?
Akkor nyugodtan mehet az Intel HD 3000 "videókártya". Ez integrált, a processzormag tartalmazza, gyengébb, de tökéletesen megfelelő arra amit írtál.
Processzorból i3-asat nézz, az alá ne add. Vannak még dual coreok, meg pentiumok is olcsóért de ha hosszú távra tervezel mgéri a befektetés.
i3-2350-es 2,3Ghz-en szerintem tökéletes, a korábbi generációs i5-ösök tudásán állnak. Megintcsak kicsit többre is jó mint amit írtál, de nem hal meg rögtön, ha egy kicsit gépigényesebb programot ráteszel véletlenül. (4-5 év alatt bármi előfordulhat.)
Memóriában legalább 4 gigát nézz, többet nem érdemes, ugyanis drágán adják a gyártók. Ha egyszer úgy érzed, kevés elmész az első PC boltba, veszel 5000-ért egy 4 gigás modult és beleteszed.
4 giga kell minimum mert a Win 7 igényli a 2 gigát, és azért használni is szeretnéd.
És ha kell a 3 év (helyes döntés) akkor én továbbra is bátran ajánlom a belinkelt dellt.
Esetleg ha nem tudod kipótolni 5000-rel (én javasolnám inkább hogy pótold ki, és a 4 gigamemóriásat vedd) de ha netán mégsem, itt van 2 giga memóriával:
Ez a 4 gigás:
[link] _4GB_S
Esetleg egy korábbi modell, nagyobb winchesterrel:
Igaz ebben nincs USB 3 se esata se HDMI, lehet most kevésbé fontosnak érzed, de magamon látom, hogy korábban nekem sem volt ez szempont, azonban 1 éve vettem egy külső meghajtót adatmentésre és az USB 3-as lenne, de nem tudom használni mert nincs ilyen csatlakozóm.
Amúgy itt a keresés ezek közül szemezgess:
Vagy állíts be akár más márkákat, de a garanciára figyelj.
Hát netezésre meg zenehallgatásra halálosan felesleges 150 ezres gépet venni.
Szerintem többre mész, ha veszel egy "butábbat", és másra költöd a maradékot.
Linkelj már egy butább laptopot, ami 5 év múlva is gép lesz!
140-től lefelé vannak olyan processzorral szerelt gépek, melyek már 5-6 évvel ezelőtt is gyengének számítottak.
Attól, hogy netezni meg beadandókat akar gyártani, még lehet nem akar 40-50 mp-ekig homokórázva várni, hogy betöltsön valami.
100 meg a legalja a laptopoknak...
Igen, viszonylag gyorsat szeretnék, és mindenképp hosszúéletűt. :D Mondjuk nagyon vigyázok minden cuccomra, van egy 6 éves laptopom,de szegény már nagyon lehasznált.
Egyébként direkt azért mentem nyári munkára, mert erre gyűjtöttem, tehát nem baj, ha elköltöm rá. (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!