Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen laptopot vegyek egyetem...

Milyen laptopot vegyek egyetemkezdésre?

Figyelt kérdés

Már 2 éve diákmelózom nyáron, és kaptam ballagásomra 30.000 Ft-ot a szüleimtől, így most van 150.000 Ft-om, amit egy jó laptopra szeretnék költeni, mert megyek egyetemre Szegedre.

A kérdésem a következő; ebből a 150e-ből melyik a legjobb laptop egyetemre?

2012. júl. 29. 11:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Akkor nyugodtan mehet az Intel HD 3000 "videókártya". Ez integrált, a processzormag tartalmazza, gyengébb, de tökéletesen megfelelő arra amit írtál.

Processzorból i3-asat nézz, az alá ne add. Vannak még dual coreok, meg pentiumok is olcsóért de ha hosszú távra tervezel mgéri a befektetés.

i3-2350-es 2,3Ghz-en szerintem tökéletes, a korábbi generációs i5-ösök tudásán állnak. Megintcsak kicsit többre is jó mint amit írtál, de nem hal meg rögtön, ha egy kicsit gépigényesebb programot ráteszel véletlenül. (4-5 év alatt bármi előfordulhat.)

Memóriában legalább 4 gigát nézz, többet nem érdemes, ugyanis drágán adják a gyártók. Ha egyszer úgy érzed, kevés elmész az első PC boltba, veszel 5000-ért egy 4 gigás modult és beleteszed.

4 giga kell minimum mert a Win 7 igényli a 2 gigát, és azért használni is szeretnéd.

És ha kell a 3 év (helyes döntés) akkor én továbbra is bátran ajánlom a belinkelt dellt.

2012. júl. 29. 14:30
 12/18 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon köszönöm a kimerítő választ! :DD
2012. júl. 29. 14:38
 13/18 anonim ***** válasza:

Esetleg ha nem tudod kipótolni 5000-rel (én javasolnám inkább hogy pótold ki, és a 4 gigamemóriásat vedd) de ha netán mégsem, itt van 2 giga memóriával:

[link]

Ez a 4 gigás:

[link] _4GB_S

Esetleg egy korábbi modell, nagyobb winchesterrel:

[link]

Igaz ebben nincs USB 3 se esata se HDMI, lehet most kevésbé fontosnak érzed, de magamon látom, hogy korábban nekem sem volt ez szempont, azonban 1 éve vettem egy külső meghajtót adatmentésre és az USB 3-as lenne, de nem tudom használni mert nincs ilyen csatlakozóm.

Amúgy itt a keresés ezek közül szemezgess:

[link]

Vagy állíts be akár más márkákat, de a garanciára figyelj.

2012. júl. 29. 14:39
 14/18 A kérdező kommentje:
Még nyári munkán vagyok, szóval ki tudom pótolni, ha nagyon muszáj. :DD Csak kb. ebben az árkategóriában akarok szemezgetni.
2012. júl. 29. 14:41
 15/18 anonim ***** válasza:
Vannak színesben is kék piros vagy fekete amit eddig linkeltem. Van amelyik egy árban van a feketével van ahol 2-3 ezerrel drágább a színes.
2012. júl. 29. 14:43
 16/18 anonim ***** válasza:

Hát netezésre meg zenehallgatásra halálosan felesleges 150 ezres gépet venni.

Szerintem többre mész, ha veszel egy "butábbat", és másra költöd a maradékot.

2012. júl. 29. 18:25
 17/18 anonim ***** válasza:

Linkelj már egy butább laptopot, ami 5 év múlva is gép lesz!

140-től lefelé vannak olyan processzorral szerelt gépek, melyek már 5-6 évvel ezelőtt is gyengének számítottak.

Attól, hogy netezni meg beadandókat akar gyártani, még lehet nem akar 40-50 mp-ekig homokórázva várni, hogy betöltsön valami.

100 meg a legalja a laptopoknak...

2012. júl. 29. 18:30
 18/18 A kérdező kommentje:

Igen, viszonylag gyorsat szeretnék, és mindenképp hosszúéletűt. :D Mondjuk nagyon vigyázok minden cuccomra, van egy 6 éves laptopom,de szegény már nagyon lehasznált.

Egyébként direkt azért mentem nyári munkára, mert erre gyűjtöttem, tehát nem baj, ha elköltöm rá. (:

2012. júl. 30. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!