Mennyire számít a diploma minősítése?
Szerintem eléggé.
Én soha nem csináltam presztízst abból, hogy hanyasokat kapok a sima tárgyakból, egyedül a szaktárgyaknál tűztem ki minimum 4-es jegyet, amit 95%-ban tartottam is.
Ugyanígy voltam a diplomával, szerintem elástam volna magam, ha nem lett volna legalább 4-es.
És jól gondoltam, mert voltam állásinterjún, ott kérdezte a nő, hogy ugye megvan a diplomám, átvettem, teljesen végeztem. Mondtam igen. Első kérdése az volt, hogy milyen minősítésű diplomát vettem át.
Azért jobban hangzik egy "jó" mint egy "elégséges".
Szerintem is, attól függ, milyen szakon tanul az ember. Például egy óvónőtől kevésbé valószínű, hogy a diplomaminősítését nézik.
Egyébként érdekes kérdés, mert én pont most diplomáztam matek BSc-n, jelessel, és találtam olyan álláshirdetést, ahol kikötik, hogy csak kiváló minősítéssel lehet jelentkezni.
Bezzeg, itt a gyakorin mást se olvastam az elmúlt években, minthogy áh, azt senki nem nézi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!