240-es pontahtár elég sok helyen volt, ami azt jelenti,
hogy a legalacsonyabb pontszammal bejutott embernek 240
pontja volt? De ennyi helyen? Nem furcsa ez nektek?
1/18 A kérdező kommentje:
fu na! ugye a ponthatarokat, az utolso bejutott szemely pontjanal huzzak meg... ez a rengeteg 240-es hatar szamomra eleg erdekes....
Érdekes, mi? Biztos emögött is a "tudjukkik" állnak, belenyúltak, manipulálták. Igazából el sem indult a szak, csak kamuból odaírták ezt a pontszámot, nehogy a nép rájöjjön, hogy Rózsika kinyírta a felsőoktatást és a birkák beveszik, nem veszik észre, hogy a szakok fele el sem indult, bezárnak az egyetemek... De bezzeg te rájöttél, mert nem hagyod magadat félrevezetni!
Ja, és amúgy mellékesen: nem hallottál még a törvényileg meghatározott minimális ponthatárról? Tudod, az a ponthatár, aminél alacsonyabbat egyetlen szakon sem szabad meghúzni, még akkor sem, ha amúgy az utolsó felvehető ember pontszáma ennél bőven kisebb lenne. Te, képzeld: ez pontosan 240 pont... Nem érdekes?
2012. júl. 27. 20:33
3/18 A kérdező kommentje:
en nem ertelek teged.. annyit mondtam, h szerintem sok ember kerulhetett be 240 ponttal! az en szakomon jo 300 pontot vagy e felettit vartam volna, de 240 lett, tehat felvettek, a tobbi meg engem hool?! :D szerintem ez a sok 240es hatar azert egy picit erdekes :)
Szerintem semmi érdekes nincs benne. Azokra a szakokra olyanok jelentkeztek, akiknek nem volt olyan hű de sok pontjuk. Én nem találok ebben semmi furcsát:) Az is lehet, hogy jelentkeztek oda többen is, csak nekik még a minimális 240 pont sem volt meg. Államilag támogatott szakokra csak a nagyon jó tanulókat veszik/vették fel, ez gondolom idáig nem különös. Mivel csökkentették az államilag támogatott keretszámokat, ezért a "gyengébbek" előre láthatóan is csak költségtérítéses szakokra fértek volna be, és ezt bizony sokan nem akarják vagy nem tudják bevállalni, ezért ők nem is nagyon jelentkeztek felsőoktatásba. Aztán ott vannak még az oly sokat emlegetett 240 pontosak, akik mindig is tisztában voltak azzal, hogy az egyetlen esélyük a költségtérítéses szak, és most, mivel kevesebben jelentkeztek a "középmezőnyből", végre sokan közülük be is jutottak. Szerintem ennyi:)
2012. júl. 27. 20:53
nem furcsa, gondolkozz! nézzük meg "kicsibe": van egy szak, 10 embert vehetnek fel. 7 ember jelentkezett oda. sorba rakják a pontszámukat. és a 7. ember pontszáma 245. de ugyebár 3 ember még beférne. ezért a ponthatár értelem szerűen 240.
de mondjuk, ugyancsak van egy szak. 10 embert vehetnek fel, 12-en jelentkeznek. a 10. ember pontszáma 245. ergo a ponthatár 245 lesz, mivel a maradék 2 ember 245 alatt teljesített.
ezzel azt akarom mondani, h elég sok helyen nem telítették a szakot, így 240 pont a ponthatár. de az is lehet h pont az utolsó ember pontszáma 240. érted?
2012. júl. 27. 21:15
Igen lehet, hogy az utolsónak 240 pontja volt de lehet,hogy az utolsó előttinek meg 340. Az érettségi pontok azért nagyon nem befolyásolja a már bekerült diák egyetemi éveit. A legjobb is kibukhat, és a legrosszabb is lehet ösztöndíjas, ha érdekli. Meg azért a helyi elit gimnázium kozmetikázót jegyei mellett nem nehéz jó pontszámot összeszedni.
2012. júl. 27. 21:16
7/18 A kérdező kommentje:
építészmérnök tavaly 293 volt, iden 240
kémia, fizika, biológia, matematika, szerintem majdnem az összes vidékin 240
nem hinnem h mernoknek vagy termeszettudomanyi karra butak jelentkeznenek.... bar lehet azert ennyi, mert pont ezeket a szakokat tamogatja az allam?!
8/18 A kérdező kommentje:
jah ertem, tenyleg, igaz! koszik! :)
Azért a 240 pont sem 2.-es érettségit jelent. Van benne két gyenge 4.-es is. Ha jól számolom.
2012. júl. 27. 21:18
A válasz igazából egyszerű: kevesebben jelentkeztek azokra a szakokra, mint amennyit felvettek volna, így a "ponthatár" 240, tehát a minimális, hiszen aki elérte a minimum pontot, azt már felvették. Nem az történt, hogy kísértetiesen mindenhova éppen egy 240 pontos személyt vettek fel...
2012. júl. 27. 21:22
Kapcsolódó kérdések: